sâmbătă, 6 decembrie 2014


O altfel de autonomie, in interes de grup

Cazul de coruptie in care este implicat seful CJ Harghita, impreuna cu acolitii sai, nu este singura operatiune din care comunitatea nu are nimic de castigat. Un alt exemplu este cel in care fostul ministru al Sanatatii,Hajdu Gabor si actualul primar al municipiului Miercurea Ciuc, Raduly Robert, au infiintat o asociatie - Asociatia Composesorala Bunurile Private din Ciuc, care a s-a declarat in mod fraudulos continuatoare unei organizatii publice infiintata in 1946 - "Bunurile Private din Ciuc". In baza escrocheriei, au incercat sa revendice zeci de mii de hectare de padure,terenuri si imobile istorice de pe raza judetului Harghita, care s-au aflat in patrimoniul public al comunitatii.

 Izolationismul a nascut saracie

Liderii UDMR din secuime mai acuza "atacuri" sustinute la adresa comunitatii maghiare, precum hartuirea artizanilor produselor secuiesti. In comunicat se mai subliniaza ca in ultimele zile, UDMR si-a exprimat "ferm" punctul de vedere cu privire la reorganizarea administrativa. "Nu sprijinim initiativa potrivit careia regiunile de dezvoltare economica primesc prerogative administrative, pentru ca prin aceasta decizie s-ar crea un nou nivel birocratic, in care judetele si-ar pierde competentele, iar deciziile ar fi centralizate", se arata in comunicat. Covasna si Harghita sunt cele mai sarace judete din regiunea Centru, iar in cazul regionalizarii, exista sanse mari pentru comunitatea maghiara, sa beneficieze de performantele economice pe care le inregistreaza judetele Sibiu si Brasov. "Este o realitate ca regiunile maghiare cunosc un grad de dezvoltare inferior, insa nu este vorba despre un trend recent. Este vorba despre o evolutie istorica, similara cu cea din alte judete ale Romaniei, in care nu exista suspiciuni de persecutare etnica", a explicat Parvulescu. 

Sursa:

 [1] http://www.business24.ro/administratie/prefectura/tinutul-secuiesc-ce-se-ascunde-in-spatele-cortinei-etnice-coruptie-si-saracie-1528785


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii