luni, 15 decembrie 2014


Romanii isi pot verifica situatia fiscala online incepand de luni, 15 decembrie, la aproape trei luni dupa ce Spatiul Privat Virtual a fost lansat si a functionat ca proiect pilot pentru contribuabilii din Bucuresti si Ilfov, a anuntat Miniesterul Finantelor.
"ANAF a lansat un nou serviciu, "Spaţiu privat virtual", prin intermediul căruia puteţi să vă informaţi asupra obligaţiilor fiscale pe care le aveţi neplătite şi vă puteţi vizualiza decizia de impunere pentru anul 2013. Accesând "Spaţiul privat virtual" puteţi verifica dacă angajatorul dvs. v-a declarat contribuţiile de asigurări sociale. Serviciul Spaţiul Privat Virtual este disponibil acum pentru persoanele fizice din toată ţara. Pentru a accesa aplicaţia de înregistrare utilizatori, accesaţi link-ul: Înregistrare persoane fizice"
Spaţiul Privat Virtual este primul serviciu electronic pus în funcţiune în România prin intermediul căruia o persoană fizică poate consulta online propria situaţie fiscală.
„Am mulţumirea că în timpul mandatului am iniţiat şi pus în aplicare mai multe proiecte de modernizare a administraţiei fiscale, de încurajare a interacţiunii online dintre fisc şi contribuali. Serviciul Spaţiul Privat Virtual este unul dintre aceste proiecte, realizat cu buget zero, însă cu multă pricepere şi implicare de către specialiştii din MFP şi ANAF", a declarat ministrul Finanţelor Publice, Ioana-Maria Petrescu, care nu va mai ocupa acest post în Cabinetul Ponta IV.
Pentru a accesa Spaţiul Privat Virtual, persoanele fizice vor trebui să se identifice electronic prin certificate digitale calificate sau prin credenţiale de tip nume/parolă însoţite de coduri de autentificare de unică folosinţă. Sursa: [1] http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Economie/Stiri/Persoanele+fizice+din+toata+tara+isi+pot+verifica+electronic+sit

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii