luni, 22 decembrie 2014


In contextul actual geopolitic, cu Ucraina implicata intr-un razboi atipic si aflat mult prea aproape de granitele Romaniei, este o totala inconstienta ca autoritatile din Romania sa nu ia in serios orice amenintare care incita la violenta, la extremism si la sovinism, chiar in inima tarii noastre.

 Amenintarea cu repetarea violentelor de la Targu Mures din iunie 1990 nu este deloc diferita de o amenintare de tip terorist, iar in majoritatea tarilor din lume protocoalele prevad ca nu se negociaza cu acesti teroristi. Se iau masurile de urgenta care se impun in asemenea cazuri si se incheie cat mai repede posibil orice incercare de escaladare a situtatiei. O astfel de amenintare de tip terorist, depaseste deja limitele politicii si ale bunului simt.


 Aceasta organizatie, UDMR-ul, este oricum aflata de peste doua decenii in ilegaliate, ea nefiind infiintata si constituita legal nici ca partid si nici ca ONG. Conform legislatiei romanesti si a  Constitutiei Romaniei, UDMR-ul se afla in ilegaliatate si totusi nimeni nu a luat masuri pentru a corecta acest lucru.


 De doua decenii si jumatate, actiunile UDMR-ului au fost menite sa slabeasca din interior, caracterurl unitar, national si indivizibil al statului roman. Aceasta organizatie ilegala a subminat  in permanenta puterea de stat din Romania, cu scopul intentionat de a slabi si a mari vulnerabilitatile Romaniei in fata actiunilor de tip extremist, sovinist si iredentist. Totul a culminat in acest an, cu o amenintare de tip terorist din partea primarului municipiului Sfantul Gheorghe, Antal Arpad care a amenintat cu repetarea violentelor de la Targu Mures din iunie 1990:
“Il rog pe domnul Frunda sa isi roage seful, prim-ministrul Romaniei, sa il instruiasca pe prefectul de Covasna sa ii lase in pace pe maghiari. Ce fac prefectii, il califica si pe el. ... Daca nu, in secuime s-ar putea intampla ce s-a intamplat la Targu Mureain 1990″, a spus Antal Arpad
V-ati putea inchipui ca un etnic roman sa faca asemenea declaratii in Ungaria? Sau ca acest incident sa se fi intamplat in oricare alta tara din lume fara ca autoritatile sa ia masurile corespunzatoare? Fiindca noi consideram ca autoritatile din Romania, prin actiunea tradatoare a prim ministrului Victor Ponta de a destitui prefectul de Covasna in loc sa ia masuri impotriva amenintarilor de tip terorist, nu procedeaza asa cum ar trebui s-o faca intr-un stat de drept, va rugam sa semnati petitia de mai jos,  prin care cerem desfiintarea si trecerea in afara legii a UDMR-ului, o organizatie care de acum incolo nu-si va mai putea sterge in veci eticheta de terorism care planeaza asupra sa:
"Petitie : Cerem desfiintarea UDMR pentru subminarea puterii de stat!"
Surse:

 [1] glasul-moldovei.blogspot.ro/2014/03/cerem-desfiintarea-udmr-si-condamnarea.html [2] petitieonline.com/cerem_desfiintarea_udmr_pentru_subminarea_puterii_de_stat [3] https://www.facebook.com/scapadeUDMR

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii