joi, 11 decembrie 2014


Lideri ai comunității românești din SUA și Canada solicită viitorului guvern al României să realizeze Unirea cu Republica Moldova.

 Românii din Arizona, Virginia, California, Nevada, Ontario, Toronto, New Jersey, New York, Florida, Illinois, Carolina de Nord şi Washington au lansat un apel în contextul alegerii lui Klaus Iohannis ca preşedinte al României şi al vizitei sale în Statele Unite. Redăm integral mesajul reprezentanților comunității românești de peste Ocean:

 ,,La 16 noiembrie 2014 tara si Romanii de peste hotare au ales un nou presedinte prin care se incheie perioada post-ceausista. Putem spune ca in sfarsit comunismul si securitatea au inceput sa piarda teren si influenta. Au mai ramas oportunistii si profitorii care au fraudat si infeudat tara. Noua situatie cere Romanilor din occident sa adopte si ei o noua atitudine. In acest scop, un grup de Romani activi si responsabili din SUA si Canada propune dezbaterea obiectivelor urmarite in vederea cooperarii cu tara. Precizam ca majoritatea noastra, indiferent daca am parasit tara de cativa ani sau de zeci de ani, am plecat pentru ca am urit comunismul si am dorit sa traim si sa muncim in libertate. Am dovedit acest lucru prin fapte!


Instrainarea ne-a invatat insa ca: • Exista o singura Romanie! • Romania trebue aparata si promovata cu orice pret! • Singura alternativa este integrarea in Europa si cooperarea cu SUA!

Cerem deci viitorului guvern: * Sa promoveze in posturi de raspundere elemente necompromise
* Sa elimine si sa evite elementele corupte si sicofante
  * Sa controleze masinatiile politice si economice ale fostei nomenclaturi
  * Sa pregateasca tineri pentru conducerea tarii in viitor
  * Sa cultive si sa mentina indentitatea natiunii Romane
  * Sa-i reprezentinte pe toti Romanii indiferent unde s-ar afla in lume
  * Sa militeze pentru a readuce acasa pamantul strabun aflat dincolo de Prut
  * Sa sprijine minoritatile etnice Romanesti din tarile vecine
  * Sa identifice liderii Romani din strainatate si sa colaboreze cu ei in probleme de reprezentare si de interes reciproc.

  In aceste idei:
* Vom oferi tot sprijinul autoritatilor si confratilor nostri din tara
  * Vom facilita legaturile tarii cu cancelariile occidentale
* Vom depune orice efort pentru a contribui la renasterea morala, social-politica si economica a tarii. Va fi greu si va dura mult… E posibil ca jocurile sa fie deja facute la nivel inalt, dar uneori se zgudue si colosii. Cu dragoste de glia stramoseasca, Romania- vechea noastra Dacia- isi poate gasi un fagas propriu in noua ordine mondiala. Impreuna putem asigura tarii un destin mai bun!

  Mesaj impartasit de urmatorii semnatari: Nicholas Dima (Arizona), Valentin Tepordei (Virginia), Nicolae Popa (California), Lia Roberts (Nevada), Nicolae Moisidis (California), Alexandru Tomescu (Ontario, CA), Anca Popa (New Jersey), Napoleon Savescu (New York), Nicolas Buda (Florida), Liviu Cananau (Ontario, CA), Antonius Moisidis (California/Germania), Cristian Balan (Illinois), Grigore Culian (New York), Ion Dima (Illinois), Jan Lefter (New York), Vlad Spanu (Washington), Mihai Vinatoru (Carolina de Nord)”. Președintele ales al României, Klaus Iohannis, se află într-o vizită privată în SUA, începând cu 4 decembrie. Vizita neoficială se va încheia pe 11 decembrie. 

Sursa:

 [1] http://infoprut.ro/34863-romanii-din-sua-cer-viitorului-guvern-al-romaniei-unirea-cu-rep-moldova.html

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii