vineri, 12 decembrie 2014


Prefectul judeţului Covasna, Marius Popica, cere reintroducerea în Codul Penal a pedepsei pentru ofensă adusă însemnelor naţionale, care a fost abrogată. Marius Popica a declarat că noul Cod Penal, intrat în vigoare în acest an, dezincriminează ofensa adusă însemnelor, prin urmare jignirea sau dispreţuirea simbolurilor naţionale nu mai reprezintă infracţiune şi nu mai este pedepsită ca atare.

 El a menţionat că a trimis o adresă oficială Guvernului României, prin care a solicitat repunerea acestui articol în Codul Penal. Solicitarea a venit ca urmare a atitudinii ostile manifestate faţă de însemnele naţionale de către unii dintre reprezentanţii autorităţilor locale şi membri ai comunităţii maghiare, care a culminat pe 1 Decembrie la Târgu Secuiesc cu arborarea unor drapele de doliu cu panglică roşu, alb şi verde pe mai multe clădiri private, în contextul sărbătoririi Zilei Naţionale a României.

 Codul Penal anterior pedepsea cu închisoare de la 6 luni la 3 ani ofensa adusă simbolurilor naţionale, respectiv drapelului României, zilei naţionale, imnului, stemei şi sigiliului statului.

 Sursa:

 [1] http://stiri.covasnamedia.ro/2014/12/11/prefectul-de-covasna-cere-reintroducerea-in-codul-penal-a-pedepsei-pentru-ofensa-adusa-insemnelor-nationale/

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii