miercuri, 17 decembrie 2014


Vasili Antoniuk este seful Consiliului Raional Ismail din regiunea Odesa si in ultimul timp s-a declarat ingrijorat de curentul pro-romanesc in evidenta crestere din mai multe sate "moldovenesti" din sudul Basarabiei(Bugeac).

 Despre aceasta problemaVasili Antoniuk a discutat in cadrul intalnirii cu primul adjunct al sefului Consiliului Regional Odesa, Mihail Șmușkovici – transmite publicația online “Vecerni Ismail”. Conform celor relatate de catre Antoniuk, s-a ajuns la aceasta situatie din cauza ca satele romanesti au fost dintotdeauna neglijate de catre statul ucrainean.
“În satul Kamîșovka (Hagi-Curda), din cauza nefinanțării de la buget, unele construcții având caracter social au trecut de mult timp în categoria proiectelor neterminate. Toate astea se întâmplă în contextul creșterii ofertelor din partea investitorilor români de a finanța în localitate construirea școlii, bisericii și a altor clădiri, condiția obligatorie fiind ca acestea să funcționeze în limba română” – a declarat șeful Consiliului Raional Ismail, Vasili Antoniuk.
    Sursa:

 [1] http://www.tocpress.info/conducerea-raionului-ismail-ingrijorata-de-sentimentele-pro-romanesti/

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii