luni, 22 decembrie 2014


 
 Un canal de televiziune rusesc se refera  la Republica Moldova ca si cum ar fi deja un stat membru al Uniunii Europene.Postul local de televiziune „Mir Belogorea” a facut un scurt documentar despre un transport de mere adus din Republica Moldova destinat unei piete angro de fructe din Belgorod unde s-a descoperit ca actele erau falsificate, iar merele figurau in acte drept fructe produse în Chile.


Titlul documentarului este suprinzator: „Mere din UE, in Belgorod”. Conform  informatiilor din partea autoritatilor ruse, un camion inmatriculat in Belarus transporta 21 de tone de mere produse in Republica Moldova din Brest spre Kazahstan. Masina a fost oprita in fata unei piete angro din Belgorod, iar soferul  a motivat ca tirul s-a stricat si marfa urmand a fi preluata de un alt camion. Dupa un control, s-a constatat ca angajații pietei schimbau etichetele de pe lazile de mere,  fiind indicat drept producator statul Chile.

Rusia a interzis importul fructelor produse in Republica Moldova, incepand cu data de 21 iulie. Autoritatile de la Chisinau au estimat valoarea pierderilor in urma interdictiilor rusesti la produse agricole la 40 de milioane de dolari.
 Sursa:

 [1] ziarulnational.md

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii