luni, 22 decembrie 2014


De ceva vreme exista o adevarata conspiratie impotriva istoriei poporului roman. Cozi de topor, intruchipate de niste indivizi ca Lucian Boia, Zoe Petre, Patapievici, Liiceanu sau mai nou chiar si ca "evazionistul" Lucian Mandruta, oameni cu o calitate profesionala si/sau morala indoielnica, lovesc aparent inexplicabil in istoria si mai ales in originea poporului roman.


 Mai nou, manualele scolare au eliminat incepand cu anul 2007, aproape tot continutul care face referire la istoria antica a Daciei, precum si a oricaror informatii cu privire la istoria straveche, la epoca neolitica si la dovezile locuirii inca din cele mai vechi timpuri ale acestui spatiu primordial al civilizatiei europene.

Unul dintre aceste manuale de istorie, din care s-a sters practic cu buretele orice inseamna perioada straveche si perioada geto-dacica din istoria noastra, este cel care a fost "coordonat" de catre Zoe Petre si care a aparut in anul 2008 la Editura Corint din Bucuresti. Dupa doamna Zoe Petre, istoria poporului roman incepe abia dupa secolul II dupa Hristos!


Astfel, pseudo-manualul de istorie conceput catre Zoe Petre, trage apa dupa aproximativ 5000 de ani istorie antica, uitand complet de culturile Cucuteni, Gumelnita, Hamangia, de tablitele de la Tartaria,etc. Lucian Boia este un alt individ concentrat pe minimalizarea si detractarea istoriei poporului roman. In scurt timp, el a devenit febletea autoritatilor de la Budapesta, fiind citat cu "multa dragoste" de catre maghiarii extremisti si iredentisti, carora le ofera materie prima pentru orice au acestia nevoie in revendicarile lor aberante si tembele.

 Mai grav este ca acesti detractori nu sunt finantati doar de catre statul maghiar ci chiar si de catre statul roman, iar colac peste pupaza, "o parte" a presei romanesti si " 'telectualii" fitosi (multi dintre ei cu origini cominterniste si bolsevice) il ridica in slavi pentru abjectiile sale cu care incearca sa ne spele creierele si pentru "teoriile" sale tembele, pro globalizare.

 Unii dintre acesti "telectuali" fitosi, sustinatori ai curentului de globalizare, ce il sustin pe Lucian Boia in demersurile sale de a arunca cu dejectii in istoria poporului roman sunt Gabriel Liiceanu si H.R. Patapievici. Un alt specimen proaspat aparut si care se ofera sa fie un pupincurist destoinic al propagandei antiromanesti este Lucian Mandruta. Invitat la emisiunea "Schimbă vorba", Daniel Roxin a fost ironizat de catre Lucian Mandruta pentru promovarea ideii care sustine originea geto-daca a poporului roman.

 Unele dintre replicile naucitoare ale lui Lucian Mandruta, cunoscut de altfel pentru propaganda sa pro-maghiara, sunt legate tocmai de originea geto-daca a romanilor. Acest cronicar pupincurist se intreaba cu ce il ajuta sau il incalzeste pe dansul la plata facturilor sa stie daca e dac! Si mai aberanta este urmatoarea afirmatie:
"Este clar ca dacii sunt inruditi cu romanii, pentru ca toti erau hoti. Dacii erau niste proto-hoti", a spus Lucian Mandruta
Despre daci nu au ramas dovezi clare in istorie ca ar fi fost hoti ci dimpotriva, dar despre evaziunea trustului la care a lucrat si Lucian Mandruta sunt dovezi! Deci, mai sigur este hot "evazionistul" Lucian Mandruta decat stramosii poporului roman, geto-dacii. Si oricum este o comparatie fortata si tampita cea facuta de catre Lucian Mandruta intre campaniile dacilor la sud de Dunare acum aproximativ doua mii de ani si "ocupatia" moderna a unora dintre cetatenii certati cu legea.


 A pune eticheta de hotie pe actiunile militare istorice ale dacilor este o idee la fel de tampita ca si multe altele izvorate din tartacuta de propagandist antiroman a lui Lucian Mandruta. Oare campaniile militare ale Imperiului Roman in Dacia dar si in alte multe alte provincii cucerite ce au insemnat? Chiar pana si in campaniile istorice recente de razboi, cum au fost cele din cel de-al doilea razboi mondial, oare nu s-au lasat cu prada de razboi atat pentru germani si rusi cat si pentru americani?


 Dar cei ca Lucian Mandruta nu vor sa vada dincolo de linia trasata a propagandei antiromanesti si vor intoarce intotdeauna adevarul in oglinda, facand din alb negru, din agresori victime si din eroi monstri. De ce ar avea o problema detractorii istoriei poporului roman cu intentiile de a aduce la lumina istoria si originea adevarata a romanilor?


 Ungurii au inceput in ultimii zece sa-si caute originile adevarate si au aparut fel si fel de teorii noi, unii dintre istoricii maghiari negand originile fino-ugrice si cautand origini in stepele Asiei  in Baschiria, Kazahstan, precum si in alte tari cu origini turanice. ungaria-kazakhstan5 Indiferent de cat de exotice ar fi noile teorii aduse de catre generatia tanara de istorici si lingvisti unguri, legate de originile poporului maghiar, acestea nu sunt luate in deradere ci analizate, dezbatute cu interes, combatute cu argumente daca este cazul.

 In Romania insa avem o gasca de detractori, multi dintre ei cu origini cominterniste si bolsevice, care sunt setati pe aruncarea cu excremente in istoria poporului roman! In fond, pentru ei nici macar nu exista dacii! In tancurile sovietice cu care au fost adusi in Romania parintii sau bunicii lor nu era nici urma de dac!

 Note:

 [1] certitudinea.ro

 [2] danielroxin.blogspot.ro

 [3] ioncoja.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii