vineri, 19 decembrie 2014


Presedintele ales al romanilor, Klaus Iohannis, s-a aflat la Timisoara pentru festivitatile de comemorare a 25 de ani de la evenimentele din 1989.

 El s-a intalnit la Timisoara cu sute de oameni iar unii dintre acestia i-au cerut arestarea lui Ion Iliescu, dupa cum relateaza cei de la ziare.com. Timisorenii l-au asteptat pe Klaus Iohannis in fata Catedralei Mitropolitane in centrul orasului, iar multi au avut chiar si ocazia sa schimbe cateva vorbe cu el, relateaza Timis Online.

 Printre doleantele oamenilor care au putut conversa cu presedintele Klaus Iohannis,  s-a numarat si arestarea lui Ion Iliescu, pe care unii revolutionari il considera vinovat pentru moartea a sute de oameni in evenimentele din decembrie 1989. Apoi, timisorenii au scandat :
"Iliescu vinovat pentru sangele varsat".
Revolutionarii timisoreni au pornit in mars, in cadrul ceremoniei tinute in cinstea evenimentelor din decembrie 1989, iar traseul a inceput din fata locuintei lui Laszlo Tokes indreptandu-se apoi catre Catedrala Metropolitana, purtand steaguri ale Romaniei cu mijlocul tricolorului decupat, intocmai ca cele folosite in 19819, care aveau stema Romaniei socialiste decupata. La finalul marsului s-au aprins candele pe platoul din fata Operei si pe treptele Catedralei Metropolitane in memoria eroilor care au cazut in timpul Revolutiei de la 1989.

 Surse:

 [1] http://goo.gl/AP1Frz

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii