vineri, 19 decembrie 2014


Cei de la ziare.com au scris un articol despre niste dezvaluiri ale unui jurnalist maghiar, Arpad Szoci, care ar schimba istoria si ar dovedi ca Romania era pregatita de razboi cu Ungaria inainte de evenimentele din decembrie 1989.

 Este prezentat, destul de romantat chiar, rolul pastorului Laszlo Tokes in ceea ce s-a intamplat la Timisoara in decembrie 1989. Se recunoaste chipurile, informatiile fiind din surse oficiale, de la un oarecare agent sceret ungur, implicarea serviciilor secrete maghiare si a altor state fost comuniste in evenimentele din Romania din 1989.

 Tot conform acelorasi surse ni se comunica acum dupa 25 de ani ca Ceausescu era pregatit de razboi contra Ungariei datorita unor animozitati iscate de difuzarea in vara anului 19819 a unui documentar  la televiziunea publica din Ungaria in care Laszlo Tokes se plangea de proiectul de sistematizare a lui Ceausescu, care viza demolarea mai multor sate din Transilvania, inclusiv dintre cele locuite de maghiari, si construirea de blocuri pe acele terenuri.

 Partea in care ungurii vor ca noi romanii sa cadem de fraieri este urmatoarea: de la acelasi agent secret ungur, caruia i se confirmase pe cai oficiale chiar de catre prim ministrul maghiar de la acea vreme, Miklos Nemeth, se stia ca Romania a cumparat sapte rachete chinezesti pe care le-a indreptat catre centrala nucleara de la Paks din Ungaria.

Tocmai aici este buba: la acea vreme Romania dispunea de fizicieni de renume mondial care cunosteau deja reteta de fabricare a combustibilului nuclear. Este clar deci ca si Ceausescu stia ce ar fi insemnat detonarea intentionata a unei centrale nucleare in imediata apropiere a granitei Romaniei. 

Consecintele unui asemenea act necugetat i-ar fi fost aduse la cunostinta cu siguranta lui Ceausescu de catre oamenii de specialitate din Romania, mai ales ca se stiau foarte bine efectele bombelor folosite in 1945 in Japonia.  


Teoria rachetelor indreptate catre centrala Paks din Ungaria, asta daca in primul rand poate fi macar numita teorie, este una ridicola sau chiar de-a dreptul tembela. Cine poate crede o asemenea aberatie? Si mai important de atat, care este rostul ei? Mai degraba am putea spune ca Ungaria era pregatita de razboi cu Romania. 

Pentru Ungaria era o ocazie unica sa "recupereze" teritorii pe care ea considera ca le-a "pierdut". Numai ca poate si-ar dorit mai mult haos, mai multa dezorganizare. La asa zisa revolutie din 1989 s-a dorit numaidecat sa se lase cu morti. Dupa uciderea sotilor Ceausescu au mai murit inca foarte multi romani.

 Cineva avea nevoie de acest haos si de acesti morti, aproape cum au nevoie satanistii de jertfele lor intunecate. Se dorea un alt Kosovo si motivele sunt usor de intuit. Din fericire nu le-au iesit "calculele". Din pacate, peste o mie de cetateni romani (pentru ca nu au murit numai etnici romani) nu mai sunt acum printre noi. Incidentele care au urmat la Targu Mures au fost orchestrate tot de catre Ungaria cu ajutorul a catorva "turisti" KGB-isti si a unei echipe TV de irlandezi care s-a pus in slujba propagandei mincinoase maghiare.

 Dupa cativa ani buni, asa zisul documentar al irlandezilor a fost demontat si s-a descoperit ca fusese o mare minciuna si o mare dezinformare: victima pe care ei cu nerusinare o prezentasera ca fiind de etnie maghiara era de fapt un roman batut cu salbaticie de etnici maghiari. 

Dar occidentul apucase deja sa-si creioneze un stereotip: etnicii maghiari din Romania sunt victimile salbaticilor de romani, niste brute din epoca de piatra care traiesc in copaci. Ce se vrea cu aceste asa zise "dezvaluiri"? Se vrea inca o data invrajbirea artificiala dintre etnicii romani si cei maghiari, se vrea inca o data ca romanii sa fie scosi "cotropitori" iar saraca Ungarie, victima.

 Note:

 [1] http://goo.gl/cmYKaw

[2] http://adevarul.ro/news/societate/video-interviu-istoric-regizorul-unui-film-ingrozit-europa-dovada-ungurii-manipulat-martie-1990-1_50aeede67c42d5a663a1bb4e/index.html

[3] https://www.youtube.com/watch?v=1jJDqbeDZ3c

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii