joi, 11 decembrie 2014


Mare e gradina Domnului si multi "specialisti" mai sunt in gradina celor de la Historia! De ceva vreme, in mediul online romanesc, aceasta asa zisa revista de (H)istorie, cu H de la Hungaria, face o propaganda antiromaneasca oribila.

Dar acum s-a ajuns deja la cote ridicole! Iata ultima lor gaselnita: limba poporului roman este o limba relativ noua, formata abia dupa ce s-au format limbile balto-slavice, ucraineana, sloveno-sarbo-croata iar harta evolutiei limbilor europene ne arata in Romania este o mare gaura! Ghici unde? Daca nu ati ghicit va spun cei de la Historia: in Transilvania desigur! Teoria este nascuta din creierele "muncite" rau ale unor "cercetatori" din Noua Zeelanda.

Deci mai nou, Historia ajuns sa ne invete istoria Europei povestita de niste insi care poate nici n-au vazut in viata lor nici macar cum arata Europa. Dar este loc si de mai bine. Poate in viitorul apropiat vor publica un studiu al aborigenilor australieni despre originea ungurilor in Europa. Poate vom avea surpriza ca aborigenii sa spuna ca de fapt sunt si inruditi cu ungurii. Aceasta teorie despre evolutia limbilor europene este daca nu cea mai stupida, atunci sigur cea mai imbecila care a fost publicata vreodata. Poate sunt pe undeva de inteles autorii din Noua Zeelanda ai acestei teorii .


Distanta la care s-au nascut acestia de Europa si faptul ca istoria Europei poate nu este chiar un subiect atat de important pentru ei, ii face poate pe acestia sa trateze subiectul cu superficialitate. Dar totusi, cine naiba lucreaza la asa zisa revista de istorie "Historia"? Femeia de servici, oameni de la spatii verzi, martieni, extraterestrii? Cum sa te poti lauda ca lucrezi la o revista de istorie si sa poti publica asa ceva?


 De publicat, noi am inteles ca publicati orice material care are un subiect impotriva istoriei Romaniei si a romanilor dar asta deja este propaganda care atinge cote ridicole. Exagerari sau greseli legate de teorii istorice, intentionate sau mai putin intentionate, au avut deopotriva atat istoricii maghiari cat si cei romani, dar ceea ce a publicat acum Historia este doar ... propaganda imbecila! 

Note:

 [1] http://www.historia.ro/exclusiv_web/actualitate/articol/harta-animata-cum-au-evoluat-limbile-europene

 [2] http://adevarul.ro/cultura/istorie/video-evoluat-limbile-europene-1_54893f6a448e03c0fda6a0d3/index.html

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii