luni, 22 decembrie 2014


Daca la noi in Romania, isi fac de cap tot felul de extremisti. membrii ai UDMR-ului impreuna cu cei ai PCM-ului intoneaza imnul Ungariei in fata unei prefecturi a statului roman sau umbla pe strazi cu un steag foarte lung al Ungariei, in Serbia lucrurile stau exact pe dos. Fata de drepturile nenumarate, uneori chiar unele care le depasesc pe cele ale majoritatii, acordate minoritatilor din Romania, fratii nostri romani din Valea Timocului sufera de pe urma abuzurilor repetate. Sa n-ai dreptul sa vorbesti in limba materna, sa nu poti studia in limba materna sau sa nu poti beneficia de serviciul religios in limba materna ni se pare o adevarat crima si un abuz din partea Serbiei.

Romanii din Valea Timocului au fost abandonati de catre conducatorii Romaniei, nici Traian Basescu si nici Victor Ponta nefacand nimic concret pentru drepturile si libertatile elementare ale acestor romani. Serbia aspira si ea la integrarea in UE si s-ar fi putut foarte usor ca Romania in calitate de stat membru al UE sa conditioneze statutul de candidat al Serbiei pentru integrarea in Uniunea Europeana de respectarea drepturilor democratice fundamentale ale minoritatilor de pe teritoriul sau si in special cele pentru romanii din Valea Timocului. In localitatea Vârșeț(Vršcu) din Serbia, in anul 2012, aparea un graffiti pe un zid de pe cladirea sediului Asociatiei Româneasca "Victoria"  iar inscriptia tradusa din limba sarba insemna : "Afara cu romanii din Serbia!". La acel moment Asociatia Jurnalistilor din Serbia (UNS) a condamnat cu tarie gestul reprobabil, apartinand cel mai probabil  unui  membru al unei formatiuni de extrema dreapta si au cerut identificarea si prinderea acestuia de catre politie.
"La intrarea în sediul asociației și RTV "Victoria" marti dimineata am gasit un graffiti "Afara cu romanii!" si semnat ironic "Serbia". Sprijinim colegii noștri din RTV Victoria și regretam incidentul, care creează tensiuni inutile în municipiul Vârșeț unde aproximativ 10 la suta dintre locuitori sunt romani și unde  relațiile inter-personale cu majoritatea oamenilor și a membrilor altor naționalități sunt in general bune", au spus cei de la UNS intr-un comunicat de presa.
Pentru incidentele recente din Covasna, Victor Ponta le-a facut pe plac UDMR-istilor si celorlalti extremisti maghiari si l-a demis pe prefectul de Covasna, Marius Popica. Ponta, in viitorul apropiat, poate iti dai si tu demisia pentru a face pe plac UDMR-ului! Prin ultima ta "isprava" ne-ai dovedit ca te doare in anumite parti moi ale corpului de romani si de interesele acestora! Esti mandru sa fii roman numai in campania electorala?Cum, prefectul de Covasna i-a amendat pe ungurenii mei? Cum, prefectul de Covasna i-a amendat pe ungurenii mei?

 Sursa:

 [1] http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/342455/Grafiti-mrznje-u-Vrscu-Napolje-Rumuni

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii