luni, 22 decembrie 2014


Un blog care monitoreaza migratia refugiatilor, autointitulat "Refugee Resettlement Watch", avertizeaza  ca Europa se afla in continuare sub o invazie a refugiatilor din Orientul Mijlociu. Refugiatii musulmani platesc calauze care sa-i treaca ilegal din Turcia si tarile balcanice pana in Ungaria, tara membra a Uniunii Europene de unde granitele sunt apoi libere si deschise mai departe catre tarile din Europa de Vest.

 "Invadatorii", asa cum sunt numiti de catre cei de la "Refugee Resettlement Watch", sunt din Orientul Mijlociu si si-au schimbat rutele lor de migrare din dorinta de a ajunge in aceste tari "primitoare", membre ale UE, cum ar fi Germania, care pare a fi cel mai mare magnet in aceste zile pentru refugiatii din tarile cu probleme.

Germania a fost destinatia numarul unu in lume pentru solicitantii de azil în 2013, imaginati-va ce a fost în 2014! Si tendinta este in continuare in crestere, Ungaria fiind considerata mai nou nu doar o posibila zona de tranzit ci si o noua posibila casa. Potrivit UNHCR,  numai in 2013, primele cinci tari care au "beneficiat" de cereri de azil au fost : Germania (109,600), Statele Unite ale Americii (88400), Franta (60.100), Suedia (54300) si Turcia (44800).


 Nu e de mirare ca germanii au inceput sa se simta deja amenintati, organizand proteste masive si crescand sentimentele xenofobe si amploarea organizatiilor de extrema dreapta. Cum Marea Mediterana s-a dovedit a fi in ultima vreme pentru refugiati un traseu inselator si periculos atat din punct de vedere natural dar cat si prin amplasarea de tot felul de obstacole precum ar fi plase sau tot felul de alte blocaje, inclusiv sarma ghimpata, s-a apelat mai nou la o alta ruta pentru a ajunge in Uniunea Europeana: prin Ungaria.


 Venind din tari destul de indepartate ca Afganistan si Siria sau chiar si de mai aproape, din Kosovo si Albania, mii de migranti pe saptamana sunt in trecere prin Ungaria si solicita azil, transformand tara intr-un punct de tranzit catre tarile vestice ale UE. Numarul tot mai mare de imigranti a incurajat miscarile de extrema dreapta si anti-musulmane din Europa de Vest.

De asemenea, cauzeaza ingrijorari chiar si in locuri indepartate, cum ar fi Ásotthalom, un sat maghiar in apropiere de granita cu Serbia, deoarece de la doar cativa imigranti care tranzitau in urma cu trei ani localitatea, acum s-a ajuns la un adevarat potop. Lt. Col. Gabor Eberhardt, seful politiei de frontiera din Szeged, a declarat ca  in acest an au fost initiate proceduri  impotriva  a mai mult de 26.000 de persoane de 61 de naționalitati pentru trecere ilegala a frontierei de pe teritoriul sau fata de doar 34 in 2004, anul in care Ungaria a aderat la UE. Ungaria s-a confruntat cu  35.000 de cereri de azil pana acum in acest an , comparativ cu 18900 in 2013  si fluxul de migranti a crescut in ultimele cateva luni.


Au fost 683 de cereri de azil in martie, dar in noiembrie 9125 si respectiv 12.500 in decembrie. O parte din politicienii maghiari il acuza pe Vona Gabor, presedintele formatiunii politice de extrema dreapta, Jobbik, pentru ca ar fi atras aceasta migratie masiva de musulmani printr-o declaratie de-a sa facuta in timpul unei vizite in Turcia in care ar fi afirmat ca islamul este ultima speranta pentru umanitate in intunericul globalismului si liberalismului.


Vezi si : Gabor Vona, Jobbik : “Islamul este ultima speranta pentru umanitate in intunericul globalismului si liberalismului”


Surse:

 [1] refugeeresettlementwatch.wordpress.com

 [2] magyariszlam.hu

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii