sâmbătă, 27 decembrie 2014


Capacitatea categoriilor cele mai sarace de cetateni ai Ungariei, inclusiv a copiilor, pentru a supraviețui este amenințată de schimbările guvernamentale survenite in programele de sprijin ale copiilor, subventiile pentru grădinițe , ajutoare sociale și  a programului de hrănire a copiilor. Astăzi aproximativ 3,3 milioane de oameni trăiesc în sărăcie în Ungaria. Excluderea socială și sărăcia în rândul copiilor sunt în creștere.

Cu toate acestea, in Ungaria deja numerele si-au pierdut din importanta si sunt aduse mereu in atentia opiniei publice si a autoritatilor in zadar. Guvernul mag(hi)ar ori nu le aude ori nu vrea să le audă. Potrivit "Rețelei Impotriva Sărăciei", un ONG maghiar dedicat in a-i ajuta pe cei săraci, guvernul duce un razboi împotriva celor neadaptati și cei care trăiesc în sărăcie. Guvernul este în căutarea  unor țapi ispășitori, și i-a găsit în cei săraci: pentru că guvernul maghiar ii consideră slabi si inutili.
 "Nu vreau să alarmez pe nimeni, dar cei responsabili in luarea deciziilor nu au nici o idee despre ce fel de tensiuni exista in asezarile defavorizate", spune coordonatorul "Rețelei Impotriva Sărăciei", Kristina Jász. O femeie intervievata recent i-a spus : "Vom muri de foame".
Ungaria se confrunta cu probleme sociale majore in ultima vreme, avand peste o treime din populatia tarii aflata la limita saraciei si multi dintre acestia chiar  la limita supravietuirii. Guvernul maghiar a operat diferite schimbari legislative care au stopat sau au diminuat anumite masuri de protectie si asistenta sociala.

 De curand, in Ungaria sunt semnale ca se prabuseste si sistemul medical.Unele dintre spitale au incetat sa-si mai plateasca furnizorii de echipamente, consumabile si medicamente. (Rásky: “Hungarian hospitals have stopped paying their suppliers”)

 Surse:

[1] budapestbeacon.com/public-policy/we-will-die-of-hunger-in-hungary/

[2] budapestbeacon.com/economics/rasky-hungarian-hospitals-have-stopped-paying-their-suppliers/

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii