marți, 16 decembrie 2014


Dupa accidentul oribil din muntii Apuseni nu credeam ca o sa mai traim atat de curand clipe asemanatoare. Se cauta bineinteles motivele accidentului, se cauta vinovati, se fac dezbateri pe posturile de televiziune, pe retelele de socializare sau pe forum-uri dar nimeni nu ajunge la radacina problemelor din Romania.

 Toate problemele, din toate domeniile din Romania, deriva din coruptie! Faptul ca nu este omul potrivit la locul potrivit, faptul ca functiile si chiar locurile de munca se acorda numai dupa criterii care ocolesc competenta si aptitudinile, face ca in Romania coruptia sa insemne uneori condamnarea la moarte pentru unii dintre cetatenii mai ghinionisti ai acestei tari! In Romania se moare cu zile din cauza coruptiei generalizate si institutionalizate!

Promovarea incompetentei si rasturnarea scarii valorilor in Romania isi arata efectele zilnic doar ca poate acele incidente nu sunt atat de mediatizate ca acest accident. Data viitoare cand veti mai acorda cuiva o functie importanta sau cand veti angaja pe cineva intr-o pozitie cheie cu toate ca acelei persoane ii lipsesc cu desavarsire competentele pentru acea functie, ganditi-va ca proliferarea acestor practici in continuare are uneori consecinte radicale, posibil chiar tragice.

 Ne-am "obisnuit" cu legea asta nescrisa a spagii, a angajatului pe pile sau de nepotism pentru acordarea unor functii importante in Romania si multi dintre romani nu prea s-au gandit niciodata cu adevarat serios la consecintele dezastruoase ale acestor practici! In Romania sunt mult prea multi someri dar uneori este teribil de evident ca poate nu sunt someri cei care trebuie sau cei care merita. Indiferenta ucide, coruptia ucide, omul nepotrivit la locul nepotrivit ucide! In Romania lucrului bine facut ar fi frumos sa nu mai murim cu zile!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii