luni, 22 decembrie 2014


Autoritatile din Republica Moldova au semnat un contract de furnizare de gaze naturale pentru gazoductul Iasi-Ungheni. Contractul va intra in vigoare incepand cu 1 ianuarie 2015.
"Este un eveniment foarte important care aduce o completare a energeticii din Republica Moldova. Este un nou început pentru sursele alternative de gaz pentru Republica Moldova. Mulțumim tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui proiect. Contractul intră în vigoare la 1 ianuarie 2015. Cantitățile inițiale vor fi mici pentru a verifica și testa sistemul, iar în fiecare lună se va putea face comanda pentru luna următoare prin semnarea unor anexe. La anul viitor vom începe construcția conductei de gaz de la Ungheni spre Chișinău", a declarat ministrul in exerciţiu al Economiei, Andrian Candu, spun cei de la publika.md 
Republica Moldova va cumpara mia de metri cub de gaz romanesc cu 1010 RON, aproximativ 277 de dolari americani. La acest moment Moldova cumpara gazul rusesc cu 347 de dolari la mia de metri cub de gaz. Gazoductul Iasi-Ungheni va reduce dependenta Republicii Moldova de gazul rusesc si se spera ca acesta va fi extins in viitorul apropiat pana la Chisinau. Proiectul gazoductului Iasi-Ungheni a costat peste 26 de milioane de euro din care 7 milioane de euro au fost alocati de catre Uniunea Europeana.

 Surse:

 [1] publika.md

[2] bestnews.md

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii