vineri, 19 decembrie 2014


Update: Statuia lui Mihai Viteazul ramane deocamdata acolo unde se gaseste.Consiliul Local a respins reamplasarea statuii Regelui Ferdinand in Piata Unirii.

Primaria orasului Oradea a luat o decizie scandaloasa!Odata cu "reamenajarea" Pietei Unirii din centrul orasului vor fi mutate si doua statui importante. Cele doua statui, reprezentandu-i pe Mihai Viteazul si pe Emanuil Gojdu, urmeaza a fi reamplasate in cu totul si cu totul alte zone fata de centrul orasului Oradea. 


Statuia lui Mihai Viteazul, alaturi de cea a lui Emanuil Gojdu, va fi amplasata intr-un fost cimitir, fiind vorba de fostul Cimitir Olosig, acolo unde se va amenaja un parc. Deja se pare ca este vorba de stergerea istoriei Romaniei si a romanilor bucata cu bucata. Probabil ca in locul statuiei lui Mihai Viteazul va fi amplasata statuia lui Antal Arpad sau cea a lui Viktor Orban.

Fenomenul nu este unic ci este unul generalizat. Acolo unde exista statui ale unor personalitati romanesti in comunitatile in care etnicii romani sunt in minoritate, ele sunt ori lasate in paragina si neingrijite ori chiar vandalizate sau "reamplasate"( a se citi dosite).


 Pe aceasta cale vrem sa transmitem actualilor conducatori ai Romaniei, Victor Ponta si Traian Basescu, ca sunt o rusine pentru Romania si pentru romani si ca doar niste tradatori de tara pot accepta o asemenea politica de deznationalizare si de sfidare a simbolurilor si valorilor nationale doar pentru niste calcule electorale!

Sursa:

 [1] http://activenews.ro/statuia-lui-mihai-viteazul-va-fi-mutata-din-centrul-orasului-oradea-intr-un-fost-cimitir_1877067.html

 [2] http://www.ebihoreanul.ro/stiri/ultima-or-31-1/mihai-viteazul-sau-nimic-consiliul-local-a-respins-reamplasarea-statuii-regelui-ferdinand-in-piata-unirii-118325.html

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii