vineri, 12 decembrie 2014


Nu doar romanii din Romania privesc cu speranta inspre Klaus Johannis. Romanii din Republica Moldova considera ca Johannis le-a adus linistea in case.  Faptul ca presedintele proaspat ales al romanilor, a declarat ca sustine parcursul european si ca garanteaza securitatea teritoriala a Republicii Moldova, le da speranta cetatenilor moldoveni ca, spre deosebire de rusi, care isi impusca "fratii" ucraineni si le anexeaza teritoriile, Romania sa le devina scut.


 Discursul de la Chisinau al lui Klaus Johannis se pare ca i-a asigurat pe romanii din Republica Moldova ca nu vor deveni o enclava asa cum ar dori Sevciuc, seful separatistilor de la Tiraspol sau liderii politici prorusi, in frunte cu Dodon, Usatai si Formuzal. Faptul ca Johannis a mentionat in discursul sau ca Romania are o datorie morala fata de Republica Moldova si ca aderarea acesteia la UE este in Romania proiect national, face ca multe dintre cosmarurile moldovenilor, care visau tancuri rusesti din care ieseau porci mistreti vorbitori de limba rusa acoperiti cu steagurile si insemnele Rusiei si Transnistriei sa devina tot mai rare.


 O alta speranta a romanilor din Reapublica Moldova se leaga de apartenenta etnica a lui Klaus Johannis. Din punctul lor de vedere, Johannis are sanse mai mari sa convinga in primul rand Germania, considerata a fi tara lidera a Uniunii Europene, ca Republica Moldova este un caz special si "trebuie" admisa in alte conditii pentru integrare in UE.

 Note:

 [1]  http://cuget-liber.md/despre-unire-fara-patima/item/337-iohannis-ne-a-adus-linistea-in-case.html

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii