marți, 16 decembrie 2014


Mult controversatul grup petrolier american Chevron, in tara noastra si mai cu seama la Pungesti, judetul Vaslui,  a anuntat ca renunta la extractia de gaze de sist din regiunea Olesska, din vestul Ucrainei, dupa ce a incercat timp de aproximativ un an sa convinga autoritatile sa simplifice fiscalitatea pentru acest gen de afaceri. Anul trecut, in luna noiembrie, statul ucrainean a semnat cu grupul petrolier american Chevron un acord in valoare de 10 miliarde de dolari in care erau prevazute redevente pe baza unui acord de tip impartire a productiei(PSA), pentru a se explora si produce gaze de sist in vestul Ucrainei.
 "Am decis să punem capăt acordului de împărţire a producţiei. Atunci când a fost semnat, se părea că lucrurile vor fi rezolvate, însă nu toate aspectele au fost soluţionate", a declarat managerul de ţară al Chevron, Peter Clark.
Potrivit Administraţiei de Informaţii în Energie din SUA, Ucraina se clasează pe locul patru în Europa, după Franța, România și Polonia, în ceea ce priveşte rezervele de gaze de şist, cu aproximativ 1.200 de miliarde de metri cubi.

 Sursa:

 [1] http://independent.md/chevron-renunta-la-extractia-de-gaze-de-sist-vestul-ucrainei/#.VI-OeiuUen0

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii