joi, 11 decembrie 2014


Deputatul PSD Madalin Voicu a folosit, intr-o interventie la Antena 3, o expresie considerata “antisemita”, sustin reprezentantii Centrului pentru Monitorizarea si Combaterea Antisemitismului (MCA). Social-democratul si-a precizat punctul de vedere fata de politicile FMI, sustinand ca institutiile financiare de acest gen sunt conduse de “perciunati”.
“Exact ca toate bancile, FMI este un fel de super-camatar (…) FMI nu are scop doar ‘Ia un ban, da un ban’, ei au si alte interese economice, despre zacaminte, minereuri, de unde sug. Eu inteleg ca finantele mondiale sunt conduse de anumiti perciunati, dar vreau sa stiu care e avantajul meu ca tara”, a declarat deputatul PSD sambata, la Antena3.
Maximillian Marco Katz, directorul fondator al Centrului pentru Monitorizarea si Combaterea Antisemitismului (MCA) a sesizat Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, aratand ca termenul “perciunati” este folosit, de regula, in sens peiorativ cu trimitere la evrei.
“Noi nu avem nici un motiv sa credem ca domnul Madalin Voicu a folosit expresia ‘perciunati’ in mod nevinovat si altfel decat conform uzului ei traditional, explicat mai sus”, a sustinut Katz, citat de Mediafax.
In plus, Katz sustine ca PSD si-a facut un obicei din a lansa atacuri cu tenta discriminatorie si ii solicita liderului Victor Ponta sa se delimiteze public de astfel de atitudini.
“In ultima perioada am sesizat libertatea cu care unii membri ai Partidului Social Democrat, lideri, emit opinii si afiseaza comportamente care, din punctul nostru de vedere, amplifica sentimentul conform caruia exprimarea opiniilor negationiste, rasiste si anti-Semite este legitima si pe deplin tolerata”, a mai spus Katz.
Sursa: [1] http://www.expresmagazin.ro/madalin-voicu-acuzat-de-antisemitism-si-reclamat-la-consiliul-national-pentru-combaterea-discriminarii/

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii