joi, 11 decembrie 2014


Federația Operatorilor de Transportatort din România (FORT) solicită Ministerului Transportutilor și Guvernului includerea autostrăzii Târgu Mureş-Iaşi-Ungheni în Master Planul de Transport.
„Guvernul României, în ansamblul său şi Ministerul Transporturilor trebuie să conştientizeze că, fără autostradă, regiunea Moldova rămâne condamnată la sărăcie, fiind imperios necesară deschiderea reală spre vestul ţării. Facem un ultim apel la domnul prim-ministru Victor Ponta şi la domnul ministru al Transporturilor, Ioan Rus, de a prioritiza realizarea autostrăzii Târgu Mureş-Iaşi-Ungheni, aceasta însemnând liantul care ar facilita apropierea regiunii Moldovei cât şi a Republicii Moldova de restul ţării, atât în ceea ce priveşte transportul rutier cât şi nivelul de trai”, potrivit comunicatului de presă trimis de FORT.
Autostrada Moldova ar însemna creșterea cu 30% a turismului și a locurilor de muncă și majorarea cu 30% a exporturilor. Autostrada Târgu Mureş-Iaşi-Ungheni ar însemna o îmbunătăţire exponenţială de 50-60% a reţelei de transporturi a României, susțin transportatorii. Proiectul poate obține finanțare europeană. Fostul ministru al Transporturilor Dan Şova a declarat că această autostradă ar putea fi finanţată cu bani din acciza la combustibil şi fonduri europene şi că lucrările de construcţie pot începe în 2015.

Sursa:

 [1] http://infoprut.ro/34795-transportatorii-vor-autostrada-care-sa-lege-romania-si-republica-moldova.html

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii