duminică, 7 decembrie 2014


Romanii si-au format deja in timp cateva stereotipuri despre politicienii din Romania. Daca il intrebi pe orice roman de pe strada, cu mici exceptii, ignorand aici desigur tocmai pe cei care au un interes clar de a avea un partizanat politic, raspunsurile vor fi destul de apropiate, respectand tocmai acele stereotipuri de care vorbeam.

 In marea lor majoritate, politicienii romani sunt perceputi acum ca fiind corupti, mincinosi, fara scrupule si ceea ce este poate cel mai alarmant de constatat este faptul ca au inceput sa fie perceputi mai nou si ca incompetenti, oameni fara o pregatire si o educatie corespunzatoare, niste scursuri si niste jigodii care nu si-ar avea locul nici macar in patura inferioara a societatii.

 Cum s-a ajuns la o imagine atat de dezastruoasa a politicienilor din Romania cand in mod normal intr-o tara ei ar trebuie sa fie considerati elita intelectualitatii, mari personalitati sau mari oameni de stat? Coruptia generalizata, spolierea si jefuirea sistematizata a industriei si a economiei, starea generala dezastruoasa din invatamant, sanatate, infrastructura si mediul economic sunt principalele cauze pentru care politicienii romani au acum in ochii oamenilor de rand un statut mai rau decat al porcilor care se balacesc in troaca.

 O societate care a ajuns sa considere asa zisa elita politica a tarii mai prejos de cele mai jegoase dobitoace este desigur o societate in care ceva merge prost, teribil de prost.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii