vineri, 5 decembrie 2014


Locuitorii ai regiunii Hmelnițk din satul Lesnîe Grinevțî i-au aruncat vopsea in fata unui deputat al consiliului regional, noteaza unian.net. Potrivit publicatiei, inainte de inceperea sedinței consiliului regional 20 de locuitori au pichetat in fata sediului consiliului regional pentru a impiedica privatizarea a 20ha de teren agricol, care se afla in proprietatea locuitorilor regiunii. Manifestantii sustin ca presedintele localitatii impreuna cu deputatul Piotr Tarasiok vor sa privatizeze ilegal terenurile pentru a construi un muzeu.
 Piotr Tarasiok s-a apropiat de protestatari spunandu-le ca pe terenurile care urmeaza a fi privatizate sunt morminte scitice, iar protestatarii i-au aruncat cu vopsea pe fata.

 Ulterior, protestatarii au prezentat presei o încheiere a intreprinderi Podoliskaia Arheologhia în care se spune ca nu exista nici un mormant pe terenurile care urmeaza sa fie privatizate.

 Surse:
 [1] http://deschide.md/ro/news/ucraina/8514/Locuitorii-regiunii-Hmelni%C8%9Bk-au-MURD%C4%82RIT-cu-ZELIONK%C4%82-un-deputat.htm

 [2] https://www.youtube.com/watch?v=vFcg-qj1b9s

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii