luni, 1 decembrie 2014



Astazi am fost destul de suparat de faptul ca etnicii maghiari au afisat steaguri negre tocmai de Ziua Nationala a Romaniei. E drept ca nu toti maghiarii au aceasta opinie dar gestul este unul extrem, o adevarata sfidare fata de statul roman si de simbolurile pe care romanii le cinstesc.

Astazi, nu toti maghiarii au avut insa steaguri negre in geamuri. Cel putin unul dintre ei a participat la marsul de 1 Decembrie organizat la Covasna si a purtat pana si o cocarda cu tricolorul romanesc! Bravo acestei fete pentru gestul facut. Poate ca in adancul sufletului unii maghiari din Romania banuiesc ca cel putin o parte dn ei sunt de fapt romani maghiarizati fortat.



Acest pas reprezinta deja un mic pas spre normalitate. Un mic pas spre o convietuire civilizata intre toate minoritatile din Romania, indiferent din ce etnie ar acestea parte.



O alta problema insa o reprezinta masurile exagerate de securitate pentru marsul organizat de catre romani cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei. Am ajuns in tara noastra sa fim paziti de jandarmi pentru ca facem un mars de ziua nationala a tarii noastre!

Tradarea in forma continuata a politicienilor romani a dus la aceasta situatie! Nu trebuie nimic altceva in aceasta tara decat respectarea legii in masura egala pentru toti cetatenii acestei tari, indiferent de etnia din care face parte!

Discriminarea, atat cea pozitiva, cat si cea negativa, reprezinta abateri grave de la litera legii si cei rasopunzatori de aceasta situatie trebuie sa plateasca. Atat rolul politicienilor romani cat si a celor maghiari a fost unul toxic, bazat pe atatarea tensiuniulor interetnice si pe divizarea societatii pe criterii etnice, religioase sau regionale.

Inca o data vrem sa felicitam exemplul deosebit al fetei de origine maghiara care a participat la marsul organizat cu ocazia Zilei Natioanele a Romaniei si al celorlalti romani care au facut efortul sa ajunga la Covasna pentru a fi alaturi de fratii lor romani din aceasta regiune in aceasta zi deosebita de 1 Decembrie!

Glasul Moldovei saluta prezenta si participarea tuturor celor care au luat parte la evenimentele si manifestarile de 1 Decembrie din Covasna.

Surse:



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii