vineri, 13 iunie 2014




De foarte multa vreme tot se bate saua sa priceapa calul pe subiectul "ce au gasit ungurii cand au ajuns in Transilvania" dar noi vrem sa tratam exact subiectul opus : ce au gasit romanii dupa venirea ungurilor in Transilvania.

In primul rand romanii au gasit dupa venirea stramosilor ungurilor in Transilvania, oricare or fi fost acestia si orice or fi fost, nenumarate jalbe si cereri de autonomie atasate de sageti pe care scria MADE IN MONGOLIA si pe vreo cateva dintre ele chiar MADE IN CHINA.

Sagetile erau de o calitate indoielnica, multe dintre ele fiind considerate falsuri sau chinezarii grosolane si poate si acesta este un motiv pentru care stramosii ungurilor nu au putut cuceri in totalitate Transilvania si nici sa-i extermine populatia intalnita pe acest teritoriu.

Au mai gasit o droaie de calugari si preoti ( budisti, taoisti sau care practicau un soi de samanism, pentru ca sigur pe atunci nu erau inca trecuti la crestinism) ce bateau toata ziua clopotele si tipand ca doresc autonomie de orice fel numai autonomie sa fie, indiferent ca-i autonomie religioasa, financiara sau teritoriala.

Unul dintre cele mai ciudate lucruri pe care l-au gasit romanii dupa ce au ajuns ungurii in Transilvania este Sabin Gherman. Asta era un olah care puteai sa juri ca este ungur la ce bolboroseala facea legata de autonomie, de civilizatia superioara ungureasca si de alte bazaconii. De fapt unii ungurii chiar credeau ca este un ungur de-al lor mai peltic si mai balbait care nu reuseste sa articuleze corect cuvintele in ungureste.

PS: acesta este un pamflet si trebuie privit ca atare , de asemenea se vrea un raspuns la minciuna pe care istoricul premiat de masoni de la Historia o tot promoveaza cu frenezie : "Ce au gasit ungurii in Transilvania cand au ajuns aici?!"

Acestui pseudo-istoric mincinos si platit de masoni ii raspund prin ceea ce a scris un istoric maghiar, Huszti Andras, in anul 1791 in lucrarea sa "Vechea si noua Dacie" : " romanii sunt urmasii getilor si ai colonilor romani" si ca "locuiesc in Transilvania acolo, acolo unde au locuit parintii lor" si mai ales ca "vorbesc in limba in care glasuiau mai demult parintii lor".

Concluzia: iata ca pana si istoricii maghiari recunosc ca romanii sunt urmasi ai dacilor si au fost dintotdeauna aici pe aceste pamanturi, inca dinainte sa calce macar vreo urma de picior mongol prin Transilvania.

1 comentarii:

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii