luni, 9 iunie 2014



Dupa criza economica atat in SUA cat si in multe colturi ale lumii problema persoanelor fără adăpost este în creștere, fie că este vorba de lipsa de locuințe, evacuări din cauza neplatei unor datorii sau credite, sau alte motive sociale, violenta in familie, dependenta de substante interzise, etc.

Astfel, marile metropole ale lumii s-au trezit cu oameni fara case si fara locuri de munca ce bantuie pe strazi si dorm pe unde apuca. Daca la noi in Romania se face mare tam-tam pe tema cainilor fara stapan iata ca in tarile pe care noi romanii le consideram civilizate s-au luat masuri fara precedent impotriva "oamenilor fara stapan".



De ceva timp a inceput sa apara un altfel de "mobilier urban": niste tepi fie ca sunt de metal sau de piatra, fie ca arata ca niste tepuse sau ca niste piramide in miniatura, rolul lor este acelasi, de a indeparta oamenii strazii.

S-a ajuns pana acolo incat bancile publice de prin parcuri sau alte locuri sunt "dotate" cu asemenea tepuse. Unele dintre ele nu doar ca par si arata inspaimantatoare dar exista chiar si riscul unor accidente urate din neatentie sau din cauza unor imprejurari nefericite.





0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii