vineri, 27 iunie 2014



Despre relatia dintre Ungaria si Rusia nu prea mai sunt prea multe de spus pentru ca deja se cunoaste natura si scopul relatiei dintre cele doua tari. Surprind insa reactiile atat din presa sau a analistilor geopolitici cat si a fostilor veterani din razboiul de pe Nistru din 1992.

Pentru a destabiliza si mai mult Ucraina rusii ar incerca sa joace la cacealma; pe deoparte spun ca se retrag si se cere dumei de stat sa revoce ordinul de interventie in Ucraina iar pe de alta parte vor avea loc actiuni subversive in regiunea Odesa, Republica Moldova si Transcarpatia.

Daca in regiunea Odesa si in Gagauzia au fost vazuti cazaci teleportati ca prin minune  din Rusia si din Crimeea, constituiti in asa numitele garzi patriotice, in Transcarpatia nu pare a fi nici macar un semn de conflict.

Daca la prima vedere unele asa zise actiuni care urmeaza a fi intreprinse in Moldova si Odesa nu ne-ar surprinde chiar atat de mult in cazul Transcarpatiei aceasta ipoteza ne lasa practic fara cuvinte. Singurul lucru la care ne putem gandi cu toate ca nu vrem nici in ruptul capului sa auzim de un asemenea posibil scenariu, ar fi ca Ungaria sa intervina si ea subversiv in Transcarpatia pentru a destabiliza si mai mult Ucraina.

Romania cunoaste bine acest scenariu de cosmar, pentru ca in urma unui asemenea cosmar cand a fost victima unui atac comun din partea Ungariei, Rusiei si Bulgariei a suferit practic cele mai mari pierderi teritoriale ale sale.

Sa fie aceasta linistea dinaintea furtunii sau doar o furtuna intr-un pahar de apa pornita din paranoia unora afectati de criza iminenta a inceperii unui nou razboi de proportii?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii