sâmbătă, 7 iunie 2014



Colorantul caramel folosit pentru a da Coca Cola si altor bauturi racoritoare populare o nuanta de culoare maro auriu contine o supradoza de 4-metilimidazol, un element chimic cu efect cancerigen dovedit la om, confirmă "Consumer Reports".

Noul studiu al celor de la Uniunea Consumatorilor din SUA publicat recent, consta într-o serie de investigații de-a lungul anilor care au raportat prezența acestei substanțe chimice în cele mai populare bauturi si efectele lor nocive asupra sănătății umane.

Agentia Internationala pentru Cercetare in Domeniul Cancerului a Organizației Mondiale a Sănătății a stabilit ca aceasta substanță este cancerigenă, bazaandu-se pe experimente pe animale.

Medicii recomanda reglementari mai stricte si atentioneaza cu privire la nivelurile de concentratii de 4-metilimidazol folosite de producatori depind de tehnicile utilizate pentru fabricarea de coloranti, cu alte cuvinte, depinde de fiecare producator furnizor de băuturi răcoritoare. 


Conform Consumer Reports, un Pepsi a achiziționat în luna decembrie, în statul New York conține de patru ori mai mult 4-metilimidazol decât un Pepsi cumpărat aceeași lună din California.

Specialiștii insistă că este necesarl să se reducă la minimum prezența acestui element cancerigen în băuturi și subliniaza faptul că, în cele din urmă, utilizarea colorantului este pur cosmetica și nu dă nici un gust. De exemplu, in statul California e obligatoriu ca toate produsele alimentare și băuturile răcoritoare al căror consum ar putea expune organismul la mai mult de 29 de micrograme pe zi de 4-metilimidazol aa avertiza acest lucru pe etichetele lor. 

Pentru a va face o idee, o doza de 340 de ml de bautura racoritoare Malta Goya, de exemplu, conține mai mult de 300 de micrograme de substanță periculoasă, mult peste Coca-Cola sau Pepsi-Cola.

Ca răspuns la acest studiu, Asociatia producatorilor de bauturi racoritoare din SUA a informat într-un comunicat: "Contrar constatărilor din Consumer Reports , FDA (Food and drug andiministration), agentie responsabila cu reglementarea alimentatiei si a medicamentelor, a menționat că nu există nici un fel de temeri legate de sănătatea consumatorilor, neexistand nici o politica de reglementare a acestui lucru la nivel mondial."

Cu alte cuvinte, chiar daca o institutie sau organizatie va spune ca un produs este nociv pentru sanatatea dumneavoastra, se va gasi oricand o alta organizatie sau structura guvernamentala sau politica (platita de marile corporatii) care sa va spuna ca acel produs nu este un risc si trebuie sa ignorati studiile de pana acum.

Se constata astfel inca o data ca marile corporatii ale lumii vor sa faca profit cu orice pret, cu orice costuri, fara nici o urma de etica sau standarde morale. Otrava sta pe rafturile supermarket-urilor si magazinelor zi de zi si multi dintre noi ne ducem inconstienti s-o cumparam si sa ne otravim fara sa stim. Suntm ucisi lent, prin fiecare strop de bautura din comert si prin fiecare imbucatura de mancare "corporatista".

Solutia ar fi sa ne intoarcem la alimente bio, la bauturi si sucuri naturale, sa cumparam direct de la tarani, sa cumparam din pietele taranesti sau eventual daca avem ocazia direct de prin satele romanesti.Stiu, poate nu este cool, dar este sigur mult mai sanatos! Din pacate multi dintre romani au adoptat un stil de viata nesanatos si am ajuns sa avem si noi din ce in ce mai multi obezi, obezitatea in randul copiilor a crescut ingrijorator si asta deja este un lucru de speriat. Obezitatea nu e cool si nici cancerul nu e cool asa ca aveti grija de trupul dumnevoastra!

Surse:

1) http://nuevamentes.blogspot.ro/2014/02/confirmado-coca-cola-contiene-un.html
2) http://worldtruth.tv/the-health-risk-that-may-be-in-your-sodapopular-sodas-tested-positive-for-a-potential-carcinogen/

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii