vineri, 13 iunie 2014


Rusii sunt o specie ciudata, din toate punctele de vedere posibile. Pentru cine nu a vazut niciodata ce posteaza cetatenii din Federatia Rusa pe retelele de socializare rusesti, niste alternative pentru retelele de socializare clasice, e greu sa realizeze cat de "deosebiti" sunt rusii de restul planetei.

California Dream Act (Legea visului californian) este o lege prin care imigrantii ilegali din California pot primi ajutor financiar pentru scolarizare daca vor sa urmeze cursurile unui colegiu in acest stat american. Practic aceasta lege denumita "California dream act" este un stimulent financiar pentru imigranti din toata lumea sa emigreze ilegal in California.

Ce o fi fost in mintea rusului inarmat cu steaguri rusesti si in acelasi timp imbracat cu un tricou pe care scrie mare California numai el stie, cert este ca transmite mesaje deosebit de confuze. Este sau nu este California imaginea capitalismului si imperialismului american pentru rusi? 

Da' poate ca suntem noi rautaciosi si din cauza consumului exagerat de vodca nu a mai vazut omul ce imbraca. Problema este sa nu dea din greseala peste niste vanatori de "fascisti" ca pe urma s-ar putea sa vrea sa emigreze pe bune in California si sa traiasca visul californian.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii