miercuri, 11 iunie 2014


Am ramas surprinsi la un moment dat cand am fost intrebati de ce voteaza moldovenii (basarabenii) cu Basescu. Pai in primul rand pentru ca in Republica Moldova nu exista Antena 3 si Romania TV si pentru ca multi moldoveni au crezut in vorbele sale despre unire si se bucura inca de incredere.

In al doilea rand, pentru multi romani din Republica Moldova este singurul politician roman care a avut un discurs ferm legat de subiectul reunirii si de soarta Basarabiei. Acum, in ultimul timp Basescu a inceput sa mai dea inapoi si nu mai este la fel de sigur pe el in ceea ce priveste soarta Republicii Moldova.

Soarta Republicii Moldova pare a fi mai mult dezbatuta si hotarata din exteriorul sau de catre marile puteri cum sunt Germania si Rusia:
1) http://www.cotidianul.ro/wikileaks-germania-si-rusia-isi-impart-republica-moldova-175042/
2) http://glasul-moldovei.blogspot.ro/2014/06/intelegere-intre-germania-si-rusia.html

Ori stim si noi macar un singur lucru : Basescu si gruparile politice spre care are afinitate  sunt subordonate PPE-ului ( Partidul Popular European). Concluziile le poate trage fiecare singur dupa cat il duce capul.

Daca Germania este capabila, cum de altfel a mai fost capabila si in trecut, sa imparta Europa impreuna cu Rusia dupa bunul sau plac, ce asigurari avem noi ca evenimentele recente din Ucraina nu sunt decat o mare conspiratie destinata sa traseze noi granite pe harta Europei?

Ponta si ceilalti politicieni romani abia cum cauta sa recupereze acest potential electorat care s-a dovedit ca incepe sa conteze din ce in ce mai mult in ultimul timp. Romanii din Republica Moldova au stat la cozi ca sa voteze la alegerile europarlamentare si asta spune multe. 

Romania la capitolul politica trece printr-o criza morala, etica si culturala cum nu s-a mai pomenit de mult in istoria sa recenta. Practic Romania este acum pe mana unor golani semianalfabeti pe care in mod normal i-ai evita imediat de cum auzi ca deschid gura.

Dar intrebarea mai potrivita ar fi fost de ce ar vota basarabenii cu vreo unul din politicenii romani atata vreme cat acestia din urma isi amintesc ca traiesc romani si in Republica Moldova doar in campanie electorala. Ce nu cunosc ei si nu le explica nici un politician roman atunci cand se duce sa le cerseasca voturile este ca intreaga clasa politica din Romania, fara nici o discriminare, este practic formata din clanuri, structuri si retele mafiote. Dar numarul voturilor basarabenilor incep sa conteze si intr-o zi isi vor spune cuvantul pentru ca din ce in ce mai multi basarabeni isi iau cetatenia romana.

Pactul pentru Basarabia trebuie mentinut si impus tuturor acestor politicieni demagogi pana se va indeplini dorinta populara a romanilor de pe ambele maluri ale Prutului. Daca si romanii din Republica Moldova si cei din Romania saunt de acord cu reunirea celor doua state romanesti de ce nu s-a facut aceasta inca? Pentru ca incepand cu tradatorul bolsevic si rusofon de Iliescu  s-a practicat o politica impotriva acestei reuniri. Astazi de exemplu indiferent ce ar alege romanii, atat Ponta cat si Klaus Johannis, sunt de fapt doar niste pioni care fac jocurile ruso-germane si pozitiile ambilor sunt impotriva unirii.

Daca facem o recapitulare scurta a politicienilor romani care sunt cunoscuti dincolo de Prut vedem ca Iliescu este perceput ca un comunist criminal si tradator, Adrain Nastase este un hot si un corupt, carlanul Ponta este un mincinos plagiator si un mafiot iar cei din PNL au fost vedetele constant invitate pe la sediul DNA, adeseori ascunzandu-si timid catusele ca niste mironisite.

De Traian Basescu nu se stiu prea multe decat declaratiile pe care acesta le face in legatura cu Republica Moldova si din cand in cand despre unire. Daca ar vedea si partea care o cunosc romanii din Romania poate ca si-ar mai schimba putin parerea pana si in privinta lui. Despre el basarabenii nu cunosc nici ca-i plac la nebunie bunurile imobiliare, nici ca este implicat in afacerea Nana cu retrocedari ilegale de pamant sau mai nou santajul la care este supus fratele sau de o familie de tigani cu care de altfel se inrudisera prin alianta.

Dar dupa cum bine stiu cei din Romania, care politician roman nu este la ora actuala implicat in scandaluri de coruptie sau macar suspectat de ilegalitati si de tot felul de lucruri rusionoase? Acum este mult mai greu in Romania sa gasesti un politician roman nepatat decat unul cu bube, asta si din cauza ca de 25 de ani se invart cam aceleasi fete in politica romaneasca, fiind acum o atmosfera clocita, mirosind a pucioasa de parca ai zice ca-i iadul pe pamant.

In Romania sunt doua tabere politice care se lupta pentru putere prin intermediul unor trusturi de presa. Intr-o tabara sunt pupincuristii de la Antena 3 si Romania TV ,Jurnalui National iar in cealalta tabara pupincuristii de la B1 TV, in frunte cu Radu Banciu, Evenimentul Zilei, Adevarul, Gandul, Hotnews, etc.

Presa si mass media romaneasca este setata sa spele creiere si sa indobitoceasca, astfel incat orice ar alege romanii, situatia sa ramana aceeasi. In egala masura cu clasa corupta a politicienilor este de vina si mass media care pastreaza aceasta stare de fapt. Presa care ar trebui sa fie in mod normal a patra putere in stat este controlata de oligarhi mafioti care isi apara ilegalitatile si afacerile ilegale prin mugetul si urletul trusturilor de presa.

Basarabenii ii stiu de tradatori pe Iliescu, Nastase si pe Ponta, dar pe ceilalti care completeaza podiumul tradatorilor Romaniei nu prea ii stiu. La capitolul acesta propaganda Antenei 3 nu mai este eficienta.

Singurul lucru sigur este ca daca nu ar fi existat Iliescu, Nastase, Ponta si Basescu, acum Romania ar fi fost de mult reunita cu Republica Moldova.

Poate ca basarabenii nu stiu ca Basescu a lovit un copil cu pumnul in gura :





Poate ca basarabenii nu stiu cum s-a comportat si cum se comporta Basescu cu "semenii" sai romani :




Poate ca basarabenii nu stiu ca Basescu este pentru romani la fel ca si Iliescu, fost membru al aparatului de stat comunist, amandoi fiind comunisti si colaboratori ai serviciilor si "agenturilor", fiind desprinsi ambii din FSN, fostul PCR(Partidul Comunist Roman) :




Poate ca basarabenii nu stiu de nominalizarea facuta de catre americani lui Basescu :





Marea majoritate a romanilor stiu deja aceste lucruri si le este greata la propriu de toata clasa politica romaneasca, plina de tradatori de neam si de tara, plina de corupti si de mafioti. Singurul lucru bun la impuscarea lui Ceausescu ar fi fost daca ar fi fost aliniati la zid si toti conducatorii romani de astazi, eventual crutat Ceausescu. Oricat ar fi fost de rau Ceausescu, in felul lui macar era patriot si astazi Romania cu singuranta ar fi fost reintregita.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii