vineri, 6 iunie 2014



Avem noi ce avem romanii cu vecinii nostri unguri dar se pare ca la dansii si la bulgari se intampla de ceva timp exact ceea se nu se intampla la noi. Chiar daca acolo sunt politicieni care au o politica externa controversata care duce adeseori la neintelegeri cu vecinii, pe plan intern acestia duc o politica de protejare a propriilor cetateni si a propriilor interese nationale.

Cand vine vorba sa-si protejeze cetatenii de pericolul reprezentat de organismele modificate genetic Ungaria stie cum sa faca o treaba pana la capat : a distrus prin ardere numai putin de 500 de hectare de suprafete cultivate cu porumb modificat genetic!

Lajos Bognar, ministrul ungur al Devlotarii Rurale, a declarat ca la ordinul guvernului au fost arse 500 de hectare de porumb intr-o singura saptamana. Ungaria a incriminat plantarea culturilor modificate genetic, de orice fel, și a ars în mod repetat mii de hectare de culturi modificate genetic ilegale in ultimii ani.

Această știre a fost publicată inițial în limba portugheză la Rede Brasil Atual. O traducere în engleză a fost postat la GMwatch.org.

Ungaria a actionat intelept in aceasta privinta pentru a proteja sectorul agricol de intruziunea si expansiunea celor de la Mosanto. Iata ca dupa China incep si alte tari sa refuze otrava reprezentata de organismele modificate genetic.

Surse:

http://worldtruth.tv/hungary-torches-500-hectares-of-gm-corn-to-eradicate-gmos-from-food-supply/

http://planetsave.com/2011/07/21/hungary-destroys-all-monsanto-gmo-maize-fields/



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii