marți, 10 iunie 2014



O adunatura de venetici si mancurtizati apatrizi se va reuni la congresul national popular pentru sarbatorirea a 655 de ani a statalitatii Moldovei ( Moldova Mare cum o denumesc ei).

E caraghios sa vezi ca se "aduna" oameni care nu cunosc o boaba de romana sau abia silabisesc cateva cuvinte in aceasta limba dar vor o Moldova Mare. Asa numitii patrioti ai Republicii Moldova, de fapt nu au nici o treaba cu patriotismul deoarece o conditie minima si de bun simt pentru a te considera patriot este aceea de a invata limba de stat din acea tara.

Ce fel de partiot esti tu cand nu poti sa canti imnul tarii in care te-ai nascut si traiesti de atata timp? Ce fel de patriot te mai numesti tu cand nu intelegi cuvintele din acel imn si prin concluzie nu ai nici un simtamant pentru ceva ce nu intelegi si ti-e strain?

Printre cei care participa la congres sunt invitati din Transnistria, Gagauzia si statalistii rusofoni. E ca si cum te-ai afla in  filmul Planeta Maimutelor. Exact ca si in actiunea acelui film cand se intampla un paradox care te lasa cu gura cascata aici avem parte de rusi sau alte etnii care vor Moldova Mare.


Acest simulacru de congres pare mai degraba o reuniune a separatistilor rusi si gagauzi organizat sub egida si atenta coordonare a serviciilor secrete rusesti (FSB) pentru a stabili scenarii si coordonari ale unor planuri indreptate impotriva securitatii nationale a Republicii Moldova.

Actiunile acestea subversive cauta sa destabilizeze si sa tensioneze si mai mult lucrurile in regiune. Nu degeaba au existat de curand tulburari in Gagauzia, pentru ca o parte din gagauzi nu vor sa se repete scenariile de cosmar din Ucraina si au foarte mare dreptate.

Aceste actiuni nu sunt intamplatoare. Ele vor incerca sa destabilizeze situatia geopolitica si geoeconomica din zona si e posibil sa fie coordonate in asa fel incat sa aiba loc cu actiuni subversive ale extremistilor maghiari. Politica aceasta a relocarii masive a populatiilor si a rusfonizarii fortate practicata de catre URSS isi spune astazi din plin cuvantul.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii