joi, 12 iunie 2014



Ne plângem mereu că s-a distrus totul în țara noastră și că au dispărut fabrici, uzine și implicit locuri de muncă. Și totuși poate că nu s-a distrus chiar tot. Unii au mai salvat ce a mai putut fi salvat. Este și cazul Fabricii Miorița Fundeni, nefuncțională la momentul preluării de către cei de la Danone.

După preluarea fabricii și retehnologizarea sa, primul iaurt Danone a fost produs acolo pe 15 mai 1999. În timp, fabrica a devenit o poveste de succes cu peste un milion de iaurturi produse zilnic.

Și fiindcă pentru a avea performanță trebuie să investești tot timpul, inclusiv in inovație sau în cele mai noi tehnlogii de pe piață, cei de la Danone au investit într-un robot industrial de tip KR470-2PA produs de Kuka pe care în mod surprinzător "colegii" din fabrică l-au botezat Vasilică.



Vasilică este un robot industrial, puternic, rapid și face parte dintr-o nouă linie automatizată de transport și paletare pusă în funcțiune anul acesta, în 2014. Vasilică are un rol deosebit de important : acela de a așeza perfect lădițele cu iaurturi, pentru ca acestea să poată fi transportate în cele mai bune condiții către consumatorii pofticioși. Și dupaă cum puteți constata din infograficul postat are și foarte mult de lucru : peste un milion de iaurturi sunt produse zilnic la fabrica din București.





După cum aflam de pe site-ul celor de la danone.ro, Vasilică și noua linie automată reprezintă o investiție de jumătate de milion de euro care se adaugă la cele peste 300 de milioane de lei investite de Danone în România, în ultimii 15 ani.



Vasilică a fost produs de către unul din liderii mondiali în domeniul soluțiilor de robotica, Kuka, o companie ce are acum o reprezentanță și în România. Robotul Vasilică din fabrica Danone are o greutate de 2150 kg și poate ridica până la 470 kg.



Noi am considerat-o una din curiozitățile interesante despre iaurtul Danone, fiindcă nu ne-am fi așteptat să vedem un robot în industria lactatelor.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii