marți, 24 iunie 2014


Recent am asistat cu toții cu tristețe la vestea ca 11 soldați ucraineni de origine română din regiunea Cernăuți au murit in luptele din estul Ucrainei impotriva separatiștilor pro-ruși.

Iată insă că prin Republica Moldova umblă niște indivizi care recrutează luptători dintre cetațenii moldoveni. In regiunea Bălți si nu doar acolo, umblă niște "vorbitori de rusa" care racolează tineri sau barbați in putere dispusi să lupte pentru așa zisele republici separatiste nou infiintate in Donețk și Lugansk pentru sume negociate intre 11.000-15.000$ pe lună.

Din informații neoficiale am aflat că cei recrutați sunt ademeniți cu promisiunea că vor primi sume cuprinse intre 200-300$ pe zi iar la sfârșitul fiecărei săptămâni li se achita suma pe săptămâna respectivă. Pentru mercenarii cu experiență dovedită sau specializați in anumite domenii cum ar fi de exemplu cei care au activat in Legiunea Straina se promit sume și de 1000$ pe zi.

Serviciul de informații al Republicii Moldova, SIS-ul, ori doarme ori ignoră cu desavârșire acest lucru pentru că este greu de crezut că o asemenea acțiune de racolare se poate desfașura fără știrea și fără acceptul autorităților și a SIS-ului.


In concluzie, nu este exclusă probabilitatea ca români cu cetățenie ucraineană sau moldoveană să lupte intre ei și să se omoare pentru o luptă care nu este a lor. E trist ceea ce se intamplă și ne manifestăm dezacordul față de aceste acțiuni. Doamne ocrotește-i pe români!

1 comentarii:

  1. Mercenarii nu ai origine etnică, nu au patrie, ei au doar o meserie-să ucidă oameni pentru bani până când vor fi la rândul lor uciși. ATÂT.

    RăspundețiȘtergere

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii