luni, 9 iunie 2014



In Norvegia s-a inmultit foarte mult numarul cersetorilor din Romania, multi dintre ei de origine roma, iar uneori se declara romani pana si romii din alte tari est-europene cum ar fi Slovacia,Bulgaria, Serbia sau spatiul fostul Iugoslavii.

Un grup de sase voluntari romani au inceput sa-i invete pe norvegieni sa nu le mai dea bani cersetorilor. In imaginea de mai sus grupul este format din Marton Andras, Doina Crangasu, Fazekas Csilla si coordonatoarea unei fundatii norvegine, Tuva Nodeland cutreiera strazile. Pe strazi se intalnesc grupuri de cersetori care stau unul langa altul si asteapta sa primeasca bani de la trecatori.

Voluntarii romani incearca sa le explice norvegienilor ca doar ajutorul financiar nu rezolva problemele romilor. Cei sase voluntari romani Doina Crangasu, Laila  Onu, Angela Achitei, Marton Andras, Maria Kedves si Fazekas Csilla au ramas umiti cat de multi cersetori romi pot fi pe strazile din orasele Norvegiei. 

Grupul voluntarilor romani cutreiera strazile indiferent ca vremea este urata si umeda, iar vantul sta sa le smulga umbrelele, explicand norvegienilor ca cersetorii romi castiga de fapt din cersit  in cateva luni bani pe care in Romania i-ar fi facut in cativa ani. Zvonurile că norvegienii sunt generosi cu cersetorii au contribuit si ele la explozia numarului de cersetori din Norvegia.

Cei sase romani se afla in Norvegia pentru a afla cum  functioneaza organizatiile si fundatiile de caritate de acolo. S-au intalnit cu politicieni norvegieni si cu alte ONG-uri. 

Sursa:

http://norvegian.net/postul-national-tv-din-norvegia-6-voluntari-romani-explica-norvegienilor-nu-mai-dati-bani-cersetorilor-din-romania/





0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii