vineri, 6 iunie 2014



Un locuitor inventiv si indemanatic dintr-un sat rusesc din regiunea Novosibirsk, Vyacheslav Veryovochkin, a devenit celebru in comunitatea sa pentru ca a avut nebunia sa construiasca cu mijloace proprii, in proriul garaj, replici perfecte ale tancurilor si blindatelor din cel de-al doilea razboi mondial.



Barbatul a inceput prima data sa construiasca replice ale unor vehicule militare dupa ce a facut ros de planurile unui camion de razboi. De atunci cerceteaza documentatie despre aceste lucruri prin reviste de specialitate sau pe internet.



Pasiunea sa a inceput sa si-l recompenseze la scurt timp, primind oferte de achizitionare sau inchiriere din partea unor muzee sau chiar si din industria filmului.Cei de la Mosfilm, principalul studio de film din Moscova, chiar au ramas uimiti de cat de fidele sunt construite aceste replici.



Rusul respecta planurile originale si tehnologiile folosite in cel de-al doilea razboi mondial, replicile sale fiind de multe ori greu de deosebit de un original. Colectia sa contine atat vehicule militare foloiste de catre rusi cat si de germani si americani.



Majoritatea vehiculelor construite de el sunt din metal reciclat si au fost dotate cu motoare extrase din vehicule rusesti ca UAZ sau GAZ-52, diferite camioane sau in unele cazuri chiar din tractoare.



Pasiunea sa a inceput sa atraga vizitatori de la distante considerabile dar si diferite contracte de sponsorizare pentru publicitate in care sa apara creatiile sale.



Surse:

http://independent.md/foto-un-rus-si-a-construit-o-intreaga-divizie-de-tancuri/#.U5G2BfmSxl-


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii