joi, 19 iunie 2014



Un ziarist american, David Landry, care a trait 20 de ani in Ungaria : "Parasesc Ungaria pentru ca mi-e frica sa nu devina o Coree de Nord a Europei" .

Ce-l poate face pe un om sa considere ca tara in care a locuit in ultimii 19 ani si ceva nu mai este sigura pentru familia sa si nu-i mai ofera suficient de multa libertate? Ziaristul american considera partidul extremist Jobbik "de-a dreptul barbar" si crede ca ascensiunea unei asemenea formatiuni politice de tip fascist este foarte periculoasa transformand Ungaria intr-o tara despotica si formata din muncitori si care promoveaza anti-intelectualismul.

Va mai aduceti aminte de evenimentele din iunie 1990 din Romania cand minerii si securistii deghizati bateau fara mila orice student, intelectual sau ochelarist ce le cadea in mana? Se pare ca acum si in Ungaria este aceeasi atmosfera asa ca atitudinea americanului este de inteles.

Daca ar fi spus-o un ziarist roman ar fi fost acuzat imediat cu o ipocrizie specifica de catre filo-maghiari de extremism, de xenofobie si de discrimnare. Iata ca incep s-o spuna acum si strainii, si nu cei oarecare ci oameni care au trait timp de 20 de ani si si-au intemeiat familii in Ungaria.

David Landry considera ca in Ungaria drepturile si libertatile oamenilor nu sunt pe deplin respectate, libertatea presei nu este respectata, iar curentele extremiste si de tip fascist sunt intr-o continua ascensiune incat au ajuns deja la un nivel periculos.

Ziaristul american a mai remarcat de asemenea si ipocrizia prin care Ungaria cauta sa-si ascunda istoria si trecutul rusinos prin construirea unui monument care este menit sa minimizeze rolul jucat de Ungaria in crimele si deportarile facute in cel deal doilea razboi mondial, prezentand Ungaria ca pe o victima a Germaniei si a politicii sale naziste.

Iata ca asa cum Moscova nu crede in lacrimi nici Washingtonul nu crede in lacrimi si are ochi sa vada ipocrizia cat casa a unei politici parsive a statului maghiar de a falsifica istoria si de o distorsiona continuu.De fapt statul maghiar a violat si falsificat atat de des istoria pe cat de des a violat Traian Basescu constitutia Romaniei.

Daca pana si americanii spun ca e ceva putred la Budapesta atunci politicienii romani ar trebui sa aiba mult mai multa grija cand aud ca la granitele noastre ia nastere o Coree de Nord a Europei.

Intalnirile recente dintre politicenii maghiari si demnitari rusi si discutiile acestora legate de dezmembrarea Ucrainei si a Romaniei trebuie luate cat mai in serios. Proiectele legislative imbecile ale UDMR-ului trebuie iarasi privite cu mare atentie si cu mare precautie.

Sursa:

1) http://goo.gl/eCki6d
2) http://www.bbj.hu/opinion/hungary-loving-it-leaving-it_81081


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii