sâmbătă, 7 iunie 2014SUA au deblocat ajutoare financiare simbolice destinate Republicii Moldova si Georgiei, doua foste republici din spatiul ex-sovietic care se pregatesc sa semneze un acord cu Uniunea Europeana (UE).

Despre cele doua republici SUA au spus ca trebuie ajutate dar trebuie sa se ajute si singure. Politicienii de la Washington considera ca un lucru pozitiv in urma invaziei Rusiei in Ucraina este procesul accelerat de aderare al Georgiei si Republicii Moldova.


Anunţul a fost făcut cu ocazia vizitei vicepreşedintelui Joe Biden la Kiev, unde s-a întâlnit cu preşedinţii celor doua tari mentionate, cel moldovean, Nicolae Timofti şi cel georgian, Ghiorghi Margvelaşvili, în cadrul învestitirii noului preşedinte ucrainean Petro Poroşenko.
Ajutorul acordat Republicii Moldova, în valoare de opt milioane de dolari, este destinat sporirii competivităţii acestei ţări, în contextul apropierii de UE. Ea ridică la 31 de milioane de dolari pana acum ajutorul acordat de către Washington acestei ţări anul acesta.
Ajutorul acordat Georgiei, în valoare de cinci milioane de dolari, este destinat zonelor frontaliere Abhazia şi Osetia de Sud, două regiuni separatiste cărora Rusia le-a recunoscut independenţa în urma unui scurt război între cele două ţări. Ajutorul american acordat Georgiei reprezintă 65 de milioane de dolari în 2014.
Sursa:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii