sâmbătă, 28 iunie 2014



Romanii din Basarabia se impart acum in romani care nu si-au uitat originile si vor cu orice pret reintregirea nemului romanesc, romani care s-au simtit tradati si abandonati si romani care au fost asimiliati si rusfononizati sau care nici nu mai stiu ca au fost odata romani sau ca stramosii lor vorbeau dulcele dialect moldovenesc al limbii romane.

Insa romanii din Basarabia trebuie sa afle ca nu doar ei au dus o lupta pentru a-si pastra limba si traditia, memoria si istoria stramosilor lor ci si romanii din Romania. Uneori pana si romanii din Romania au trebuit sa lupte pentru traditiile, libertatie si drepturile lor.





Iata in clipul video de aici un om, Petru Borodi, un roman cu dragoste de neam si de tara, un roman care lupta pentru drepturile si libertatile fundamentale ale romanilor. Daca ati simtit si ati inteles mesajul si atmosfera creata de discursul sau trebuie sa intelegeti si ca politicienii din Republica Moldova nu sunt cu nimic mai prejos sau mai breji decat cei din Romania. Oriunde sunt tradatori si as spune ca unii dintre politicienii din Republica Moldova sunt de o calitate superioara fata de multi dintre cei din Romania.

Am hotarat sa facem cunoscut mesajul lui Petru Borodi romanilor din Basarabia, pentru ca acestia sa vada un model al demnitatii si verticalitatii romanesti. Basarabia a trecut printr-o epurare a elitei sale intelectuale in mai multe rastimpuri iar Romania a trecut si ea prin acelasi fenomen in timpul regimului comunist. Atat in Basarabia cat si in Romania au fost asasinati sau in cel mai rau caz discreditati, cei din elita romaneasca ce militau pentru unirea Romaniei cu Basarabia sau pentru drepturile si libertatile fundamentale pentru romanii de pe cele doua maluri ale Prutului.

Acum putem afirma fara nici o retinere ca in Basarabia exista din nou un curent intelectual pro-unionist de mare valoare, si cu toata opozitia si actiunile subversive sau asasinatele impotriva artistilor de mare valoare basarabeni pro-unionisti, in Republica Moldova inca exista si vor exista oameni de o mare valoare intelectuala si artistica. Nici nu este de mirare ca artisti din Republica Moldova si promovati de industria de publicitate din Romania au ajuns sa aiba un succes la nivel mondial, exemplul cel mai elocvent fiind cei de la O-Zone.

Romanii din Basarabia au avut multa vreme senzatia ca sunt "straini" in tara lor dar trebuie sa stie ca pana si in Romania au fost romani care s-au simtit la fel. Romania a fost tot timpul o tara invidiata si asaltata de interese oculte ale unor forte exterioare malefice care nu au incetat nici pana astazi sa-si faca simtita prezenta si sa ameninte existenta acestei tari. 

Unificarea celor doua state romanesti ar aduce pe scena politica a romanilor noi nume de politicieni, unii dintre ei de o certa valoare si care ar putea schimba complet fata politicii romanesti. In acelasi timp si electoratul se va modifica serios si se va schimba sigur echilibrul pentru unele forte politice.

1 comentarii:

  1. TRAIASCA ROMANIA MARE! SA DEA DOMNUL SA SE UNEASCA ODATA,MULTI AU MURIT PENTRU VISUL ACESTA .SPER DIN TOT SUFLETUL SA SE INFAPTUIASCA!!!1

    RăspundețiȘtergere

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii