miercuri, 25 iunie 2014



Sincronizarea actiunilor subersive maghiaro-ruse impotriva României nu este de dată recentă ci ea are o lungă tradiție atât în istoria secolului trecut cât și în zilele noastre.

De la atacul comun al Rusiei, Ungariei si Bulgariei impotriva României noi am rămas cu o suspiciune aproape paranoică asupra unui nou atac din partea acestei aliante care ne-a produs cele mai mari pierderi teritoriale, pe care nu le-am mai putut reface nici până astăzi.

Regiunea Autonomă Maghiară, cunoscută și ca Regiunea Mureș-Autonomă Maghiară, a fost un concept pur sovietic menit pentru a destabiliza caracterul national, unitar și indivizibil al României între anii 1952 și 1968, conform principiului aplicat guberniilor rusești proaspăt cucerite, principiul dezbină și cucerește.

În anul 1992 Laszlo Tokes și maghiarii din România au început să revendice autonomia ținutului secuiesc și tot în anul 1992 începe și controversatul război din Transnistria, un război neobișnuit numit până și de către combatanți războiul bețivilor.

Cert este ca odată cu izbucnirea conflictului armat din 1992 din Transnistria s-au intensificat si pretențiile și revendicările de tip extremist și iredentist ale lui Laszlo Tokes si ale altor UDMR-isti. Până de curând axa Moscova-Budapesta nu era atât de vizibila pe cât este ea astăzi dar acum sunt foarte vizibile actiunile pe care Moscova si le sincronizează cu Ungaria.

Moscova de fapt își coordonează și sincronizează acțiunile recente din Ucraina cu Budapesta, inclusiv pe cele din România. Partidul extremist ungar Jobbik este finantat de către Rusia și sprijinit în demersul lor de revendicare a regiunii Transcarpatia cu scopul de a destabiliza și mai mult situatția din Ucraina.

Politicienii maghiari fac curse regulate între Ungaria si Rusia pentru a se întâlni și a discuta despre sincronizarea actiunilor subversive îndreptate impotriva Ucrainei și României. Împrumutul de miliarde acordat de către ruși Ungariei demonstrează relațiile privilegiate de care se bucură ungurii cu rușii de ceva vreme.





0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii