sâmbătă, 28 iunie 2014



Mai multe voci importante din Romania si din strainatate au afirmat ca unirea dintre Romania si Republica Moldova se va face ca o compensatie pentru compromisul de a accepta stabilirea a peste un milion de evrei carora li se va acorda cetatenia romana.

Curios este faptul ca nimeni dintre oficiali sau dintre autoritatile din Romania nu a intervenit niciodata sa dezminta sau sa contrazica aceasta informatie. Acum, odata cu semnarea acordului de cooperare politica si liber-schimb cu Uniunea Europeana, urmatorul pas normal si logic ar fi reintregirea familiei in sanul Romaniei unite.

Prin reunificarea celor doua state romanesti Republica Moldova si-ar asigura integrarea in UE intr-un timp record, chiar daca realitatile economice si politice sunt inca departe de indeplinirea tuturor conditiilor prevazute in mod normal pentru acceptarea si validarii integrarii si ar bloca orice incercare posibila a Rusiei de a mai interveni si a o intoarce din drumul sau european.

La acest moment reunificarea nu mai reprezinta doar un moft nationalist al romanilor care doresc reintregirea neamului romanesc ci si punerea la adapost a actualilor cetateni ai Republicii Moldova de eventuale violente sau masuri punitive din partea Rusiei, asa cum se intampla de exemplu acum in Ucraina.

Dorinta in randul romanilor de pe ambele maluri ale Prutului am observat ca este, marturie stand zecile de marsuri pro-unioniste din marile orase ale celor doua state romanesti si miile de graffiti cu "Basarabia e Romania" sau "Basarabia pamant romanesc" de pe cladiri, ziduri, garduri, poduri,etc. Cu toate ca in general nu suntem de acord cu "arta stradala", acesta este poate singurul graffiti pe care ne face placere sa-l vedem.

Singurul lucru care mai ramane in dubiu, este decizia politica de pe ambele maluri ale Prutului. Mircea Snegur este un personaj care ar fi putut deveni un erou de statura domnitorului Alexandru Ioan Cuza daca tradatorul bolsevic de Iliescu n-ar fi refuzat propunerea lui Mircea Snegur de unificare a celor doua state romanesti. Asta se intampla in anul 1991, inainte de izbucnirea conflictului armat din Transnistria din 1992, un conflict care, daca Iliescu ar fi acceptat propunerea lui Mircea Snegur probabil nu ar mai fi avut loc niciodata si Romania ar fi cerut retragerea armatei ruse de pe teritoriul sau asa cum a facut-o de pilda Ucraina.

Asadar e nevoie de oameni politici de pe ambele maluri ale Prutului care sa gandeasca si pe termen lung si care sa se gandeasca si la oameni nu doar la interesele lor meschine de oameni mici si patetici. E nevoie de oameni care sa aiba curajul sa scrie istorie, de oameni politici cum au fost cei germani care au realizat unificarea Germaniei.

Dar sa revenim la compromisul cu cei un milion de evrei care vor primi cetatenie romana si care vor sa se stabileasca in Romania si Basarabia. Chiar daca la prima vedere cifra nu pare atat de mare fata de populatia totala a Romaniei, reprezentand doar inca o minoritate aflata intr-un procent destul de mic romanii nu trebuie sa se ascunda dupa deget ci sa intrebe care e scopul acestei mici colonizari?

Romania si romanii au iesit cu imaginea sifonata si cu pierderi masive  atat teritoriale, de vieti omenesti cat si de imagine din cauza actiunilor subversive, chiar si de tip terorist ale evreilor bolsevici si a tovarasilor lor rusofoni din timpul celui de-al doilea razboi mondial. Romania si romanii chiar si astazi sunt obligati pana si prin lege sa recunoasca holocaustul evreilor. Dar holocaustul romanilor nevinovati ucisi cu salbaticie de catre bolsevicii rusofoni, printre care si evrei bolsevici, cine il recunoaste? Ce tara din aceasta lume este obligata prin lege sa recunoasca holocaustul romanilor?

Atata timp cat afli ca un milion de cetateni straini, in acest caz evrei, vor primi cetatenie romana nu poti sa nu-ti pui intrebarea fireasca si pertinenta: oare nu s-au "fugarit" romanii si cetatenii Republicii Moldova din tara pentru a se face loc colonizarii? Sigur, ne bucura nespus de mult sa vedem Romania reintregita, dar ne va mai apartine noua Romania sau altora?

Surse:

1) http://www.altermedia.info/romania/2014/05/20/un-milion-de-evrei-urmeaza-sa-devina-concetatenii-nostri/
2) http://www.publika.md/mircea-snegur-i-a-propus-lui-ion-iliescu-unirea--in-schimbul-functiei-de-vicepresedinte-al-romaniei_869801.html
3) http://www.cotidianul.ro/exista-si-mize-secrete-ale-regionalizarii-romaniei-205529/
4) http://glasul-moldovei.blogspot.ro/2014/02/reinfiintarea-imperiului-khazar-pe.html
5) http://www.youtube.com/watch?v=7dmxnmmggDA
6) http://glasul-moldovei.blogspot.ro/2014/03/decreteii-lupta-lui-ceausescu-cu.html#more

1 comentarii:

  1. "...oare nu s-au "fugarit" romanii si cetatenii Republicii Moldova din tara pentru a se face loc colonizarii? Sigur, ne bucura nespus de mult sa vedem Romania reintregita, dar ne va mai apartine noua Romania sau altora?"

    Sigur asta s-a intimplat cu "revolutia de la 1989"! Alungarea a peste 3 milioane de romani din tara de catre bolsevicul Petre Neulander Roman...primul val a fost distrugerea fizica a elitei romanesti dupa 1944 si al doile val - "soft" - URIAS a fost dupa 1990! Tot elita o numesc si pe aceasta, deoarece marea majoritate a romanilor care au plecat stiau o meserie!

    Intrebarea mea este: mai pot romanii sa se mai regenereze?

    Planul palestinizarii Romaniei este mai vechi chiar decit cel din Israel! Si Domnul A. Cuza a fost obligat sa primeasca hoarde KHAZARE (care isi spuneau si isi spun "evrei"), iar premierul Duca se pare ca a fost asasinat dupa ce semnase cetatenia in alb a peste 30.000 de KHAZARI (cea mai mare grupare etnica de crima organizata pe care a cunoscut-o omenirea!)...
    "Holocaustul" este o poveste psihologica indreptata impotriva romanilor pentru a se considera vinovati - de ceea ce lor ROMANILOR li s-a intimplat chiar din cauza KHAZARILOR - si pentru a avea mila de "bietii khazari"!
    Eu le spun sa NU vina in Romania! Romania NU mai are - dupa citeva lectii din istoria mai veche si mai noua - de criminali imbracati in blana de oaie! Stati in Israel / Palestina si platiti pentru crimele pe care le-ati facut si le faceti impotriva poporului Palestinian!

    RăspundețiȘtergere

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii