luni, 9 iunie 2014



Pe baza cartii lui George Friedman, "Previzuni pentru urmatorii 100 de ani" cei de la Obelisc Consulting au realizat un clip video in care autorul prognozeaza ca intre 2010 si 2020 se va desfasura un "razboi" impotriva Rusiei incheiat cu infrangerea acesteia.Basarabia (Republica Moldova) se va intoarce la Romania.




Cartea se doreste a fi un telescop prin care, alaturi de autor, sa putem arunca o privire "indiscreta" in viitor. O explorare fascinantă a tiparelor istorice și geopolitice datând cu sute de ani în urmă, volumul ne oferă o serie de previziuni uimitoare despre schimbările majore pe care le va aduce cu sine secolul XXI, la nivel mondial.

Putem afla astfel care sunt motivele care stau la baza viitoarelor conflicte intre anumite tari, care natiuni vor pierde puterea economica si care o vor castiga si cum va fi afectata omenirea de noile idelogii, descoperiri tehnologice sau orientari culturale.

Previziunile cele mai sumbre se refera la cine va porni un nou razboi mondial, cine va fi puterea suprema mondiala sau daca va mai exista ceva similar razboiului rece.

George Friedman este fondatorul si directorul general al Stratfor, agentie americana de informatii, formata cu precadere din fosti agenti ai serviciilor americane si britanice.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii