vineri, 27 iunie 2014



Se numeste Mihai Daraban si este presedintele actual al Camerei de Comert a Romaniei. El este unul dintre principalii "raspandaci" ai teoriei conform careia activistii ecologisti anti gaze de sist ar fi platiti si cumparati de catre Moscova.

Fara sa bagam mana in foc ca nu ar fi asa, pentru ca mainile lungi ale Moscovei pot ajunge oriunde dupa cum s-a demonstrat de curand, pana la europarlamentari sau pana la inalti demnitari germani, nu putem insa sa nu ne punem cateva intrebari pertinente.

De ce in Bulgaria, o tara cu origini slave si mult mai apropiata decat tara noastra de Rusia si de traditiile, obiceiurile si limba acesteia nu s-au facut aceste acuzatii impotriva ecologistilor anti gaze de sist? In Bulgaria numarul activistilor a fost cu mult mai mare decat in Romania, practic au inundat cu zecile de mii daca nu cumva dupa unele estimari au trecut de 100.000 de persoane care protestau in strada impotriva gazelor de sist.

De altfel Bulgaria se numara printre tarile care au interzis exploatarea gazelor de sist cu toata opozitia si presiunea pe care au facut-o americanii in aceasta tara. Ba chiar la un moment dat americanii au trimis-o pana si pe Hillary Clinton pentru a pune presiune si a face lobby pentru exploatarea gazelor de sist in Bulgaria.

Asadar, cum pot explica ei protestele din Bulgaria, Franta, Austria si alte tari care s-au opus gazelor de sist? Tot Rusia a fost implicata si acolo? Nu poate nega nimeni ca Rusia nu ar avea ceva de castigat daca aceste exploatari de gaze de sist nu ar avea loc in tara noastra, dar Romania pe termen lung va avea numai de pierdut.Impactul ecologic si poluant va fi atat de mare incat costurile pentru Romania vor fi mult mai mari decat beneficiile.

Iar pentru cei care bat darabana pentru beneficiile gazelor de sist ar trebui sa plateasca imediat ce apar primele incidente de poluare sau primele imbolnaviri ale populatiei. Fiindca exploatarea gazelor de sist presupune otravirea apei freatice asta inseamna un atentat la siguranta si securitatea publica, o adevarata tentativa de omor pentru care responsabilii vor trebui sa plateasca!

Oare nu a venit timpul ca incompetentii si mincinosii sa plateasca pentru greselile pe care le fac? Mihai Daraban este un sustinator neconditionat al exploatarii gazelor de sist in conditiile in care un reputat biolog american venit de curand in Romania a demonstrat ca tehnlogia fracturarii hidraulice este periculoasa si nociva. Practic acest Mihai Daraban incita la otravirea apei freatice a romanilor, o adevarata incitare la tentativa de omor si da vina pe rusi ca platesc activistii anti gaze de sist.

Oare nu putem la fel de usor sa-l acuzam ca este platit ( ceea ce este si destul de plauzibil de altfel) de Chevron pentru a face lobby in favoarea otravirii romanilor prin exploatarea gazelor de sist? Oare nu-l putem acuza de tentativa de omor in masa?

Surse:

1) http://gzt.ro/atacul-serviciilor-asupra-ecologistilor-anti-gaze-de-sist/
2) http://www.ziarultimpul.ro/articol/665/mihai-daraban-gazele-de-sist-vor-intra-in-cosul-de-formare-a-pretului-gazului-vezi-si-pozitia-oficiala-a-chevron-americanii-renunta-la-adamclisi.html
3) http://www.cugetliber.ro/stiri-economie-exploatarea-gazelor-de-sist-nu-e-un-pericol-pentru-turismul-de-pe-litoral-156484

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii