duminică, 1 iunie 2014


Ascensiunea partidelor extremiste si eurosceptice nu ar fi trebuit sa surprinda pe nimeni.Ea ar fi trebuit prevazuta de mai mult timp.Partidele extremiste si eurosceptice din Europa au legaturi mai mult sau mai putin transparente cu Rusia.

Criza economica si framantarile sociale din Europa au fost speculate la maxim de catre Federatia Rusa.De la bun inceput, Rusia a vazut in infiintarea Uniunii Europene o replica asemantoare SUA si astfel pe langa concurentii traditionali ai URSS reprezentati de SUA si China se mai nastea inca un posibil adversar.

Inca de la coagularea statelor europene in aceasta uniune, Rusia cautat sa semene neintelegeri si neincredere intre anumite tari sau sa sprijine si sa incurajeze conflictele interne atat politicie , etnice sau de alta natura , inclusiv cele secesioniste.


E clar ca in Romania inca mai avem pioni filo-rusi si ca acestia isi fac simtita prezenta , poate nu atat de mult si atat de vizibil ca in Republica Moldova sau in alte puncte considerate strategice de rusi, dar totusi ei inca mai au o oarecare influenta.

De aici si lipsa de incredere a licuriciului cat si UE la adresa celor care conduc Romania. Pe undeva este de inteles; daca politcienii romani sunt in stare sa se vanda pe caltabosi sau pe tuica, sa vanda resursele Romaniei la pret de dumping doar pentru a-si incasa ei comisionul nenorocit, atunci cum sa ai incredere in asemenea scursuri parsive care si-ar vinde pana si mamele in lacomia lor de oameni ai cavernelor ?

Astfel s-a gasit un prilej , nu doar in Romania ci si in alte tari europene , ca Rusia sa-si poata baga coada si sa indemne la euroscepticism si la extremism. In loc sa-si faca curatenie fiecare tara acolo unde treburile interne au de venit cam "murdare", e mai convenabil sa dai vina pe altii, pe imigranti, pe alte tari in loc sa-ti recunosti propria incompetenta si coruptie.

Romanii , ca si alte popoare, au dorit intrarea in UE, in speranta unei vieti mai bune, nu neaparat doar din punct de vedere economic dar si din punct de vedere moral, din punct de vedere al drepturilor fundamentale ale omului si ale democratiei.

Insa in unele aspecte UE a dezamagit, egalitatea promisa nu este chiar asa dupa cum a spus recent si ipocritul de Sarkozy, coruptia si prostia nu s-a inventat in Romania ci exista chiar si la Bruxelles si astfel Rusia a gasit terenul fertil pentru a rasadi partide si tot felul de miscari extremiste si eurosceptice.

Tendinta este extrem de ingrijoratoare si Rusia o sustine si incurajeaza chiar si financiar. Astfel ca se pune intrebarea delicata : incotro Europa , incotro ne indreptam UE?

1 comentarii:

  1. De ce e incredibil?

    Ce sa faca omenirea intre khazarii jidani de la Kremlin si cu jidanii khazari de pe Wall Street" Si unii si altii isi spun "evrei"?

    Ar fi correct sa avem relatii sanatoase si cu federatia Rusiei si iata de ce:

    De ce NU vreti sa-i lamuriti pe romanii de pretutindeni?
    Iata chintesenta istoriei lor la:

    http://www.justitiarul.ro/holocaustul-gogorita-diabolica/

    RăspundețiȘtergere

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii