marți, 3 iunie 2014


La 4000 de km de casa romanii si basarabenii s-au unit in inima Lisabonei, in Portugalia, pentru a juca romaneste, vorbesc aceeasi limba si sarbatoresc toti ziua romanilor din Portugalia.

La Lisabona se simte mai mult ca oriunde apropierea si colaborarea dintre romanii de pe ambele maluri ale Prutului.

În grădinile Muzeului Oraşului Lisabona, în Campo Grande, s-au auzit cântecele noastre populare şi s-a sărbătorit cu mici şi cârnaţi. La "Ziua Românilor din Portugalia" au venit atât români, cât şi moldoveni, bucuroşi să se întâlnească în ţara de pe malul Atlanticului.

Iata ca oamenii simpli, romani de pe ambele maluri ale Prutului, au reusit sa fie uniti printre straini si sa sarbatoreasca impreuna faptul ca sunt romani si impart aceeasi limba lasata din stramosi. Poate n-ar fi rau sa vada acest lucru si niste oameni ca Igor Dodon si Iurie Rosca. 
Iata deci inca un exemplu ca unirea s-a facut deja la mai multe nivele, asteptam cat mai curand si unirea la nivel politic fie prin reunirea Basarabiei cu Romania fie prin integrarea cat mai rapida a Republicii Molodova in UE. Personal noi preferam reunirea ca sa fim iarasi ce-am fost candva, o tara reintregita a romanilor, pentru romani.

Sursa:
0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii