miercuri, 4 iunie 2014


Un lot de 19 tone de rosii importate din Turcia au fost distruse de catre autoritatiel din Republica Moldova. Potrivit reprezentantilor Agentiei Nationale pentru Siguranta Alimentelor (ANSA), in acest lot de legume a fost depistata insecta Tuta Absoluta, aflata sub carantina in Republica Moldova.



Tuta Absoluta, cunoscuta fermierilor si agricultorilor sub denumirea de molia tomatelor, este o insecta polifaga extrem de periculoasa, care ataca cu predilectie tomatele, dar si ardeii, vinetele, cartofii si chiar castravetii.

Reprezentantii ANSA din Republica Moldova au mentionat totodata ca tarile cu risc sporit de raspandire a moliei tomatelor sunt Turcia, Siria si Macedonia. Rosiile care ar fi urmat sa ajunga pe tarabele din pietele din Chisinau au fost retinute de catre inspectorii Postului de control fitosanitar din Chisinau si distruse.

Iata un exemplu foarte bun pe care ar trebui sa-l copie si autoritatile din Romania. In Republica Moldova se tine cont de pericolele reprezentate de marfurile importate si de siguranta alimentara a cetatenilor, in Romania din pacate mai putin.

Sursa:

http://agora.md/stiri/1248/un-lot-de-19-tone-de-rosii-din-turcia--nimicit-de-autoritatile-din-republica-moldova




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii