miercuri, 4 iunie 2014


Daca in secuime drujba lui dumnezeu, Attila Verestoy, pustieste codrii Romaniei, in Iasi edilul Gheorghe "Nichitoy" aplica tehnica copy paste a prim sinistrului Ponta si il copie la perfectie pe Verestoy.

Iasul era recunoscut printre altele si ca orasul teilor, arbori atat de dragi pana si lui Eminescu, carora le-a dedicat mai multe scrieri si referiri in opera sa. Acum o parte din Iasi este complet schimbata si inlocuita cu un kitsch care se potriveste ca nuca in perete.

Aproximativ 500 de arbori din Parcul Expozitiei si Parcul Copou au fost marcati cu vopsea rosie, pentru a fi taiati. Odata cu disparitia acestor copaci din Iasi va dispare ceva si din identitatea orasului. Ba chiar pentru cei mai nostalgici dintre ieseni e ca si cum le-ar fi furat ceva din identitatea lor proprie.

Nu cu multa vreme in urma Iasul era plin de afise electorale cu sloganul pe care multi ieseni nu l-au uitat inca, ceva de genul " .... iubeste Iasul". In ce fel il iubeste? Il iubeste fara tei, fara arbori, fara natura si fara aer curat? Asta nu e iubire, aste e forma grosolana de viol!

Sa-si "iubeasca" in acest mod familiile cei care au decis aceasta mutilare monstruoasa a orasului. Daca pe strada Stefan cel Mare motivatia lor pentru a taia teii a fost cea de a pune in valoare cladirile monument ale Iasului, in Parcul Expozitiei si Parcul Copou este vorba pur si simplu de o afacere imobiliara, in locul arborilor fiind pregatit sa apara un bloc turn, un mall sau cine stie ce cladire de biroruri.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii