marți, 3 iunie 2014


Istoricul Marin A. Cristian a venit cu noi dezvaluiri despre viata lui Mihai Viteazul printre care si faptul ca domnitorul care a infaptuit pentru prima data unirea principatelor romane si devenit astfel restauratorul Daciei si al Bisericii Stramosesti nu a fost fiul domnitorului Patrascu cel Bun asa cum s-a stiut pana acum , ci este rodul dragostei dintre Iani Cantacuzino si Teodora, o negustoreasa din Targul de Floci, orasul de la varsarea Ialomitei in Dunare.



Orasul in care s-a nascut Mihai Viteazul se numea "de Floci", dupa cum specifica istoricul, deoarece acolo a fost cel mai mare targ de lana nedaracita din Balcani.




Pe 31 mai istoricul si-a lansat in sediul Primariei Municipiului Husi, magnifica sa carte "Mihai Viteazul", in urma unor cercetari istorice amanuntite si demonstrate prin documente, iar prin cele 500 de pagini ale cartii se reflecta istoria adevarata si faptele reale ale domnitorului.


Din cartea sa aflam amanunte inedite despre viata reala a lui Mihai Viteazul : " Mihai Viteazul devine inca de tanar negustor de vite, cutreierand astfel satele Moldovei, de la Galati la Iasi, cumparand cirezi intregi de vite pe care le va vinde in Orient, ocazie ce-i va oferi prilejul de a cunoaste foarte bine situatia moldovenilor, obiceiurile, portul si traditia acestora, motiv pentru care in iunie 1600, fiind la Iasi, se va autointitula "Io Mihai Voievod, din mila lui Dumnezeu, Domn al Tarii Romanesti si al Ardealului si a toata Tara Moldovei"... 

Deziteratul unionist al domnitorului nu era o intamplare istorica, ci avea ancore adanci in substantialitatea si profunzimea neamului romanesc, pornite inca din tineretea domnitorului, ca o dorinta ce framanta pe toti romanii. 

Surse:

http://www.bzv.ro/lectie-de-patriotism-cartea-mihai-viteazul-un-real-succes-foto-video-2395

http://www.timpul.md/articol/noi-dezvaluiri-despre-viata-lui-mihai-viteazul--36974.html

http://adevarul.ro/locale/giurgiu/doctorul-istorie-cristian-marin-oferit-publicului-giurgiuvean-patru-ani-cercetare-cartea-mihai-viteazul---restauratorul-daciei-bisericii-stramosesti-1_50ad5daf7c42d5a66393c567/index.html

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii