marți, 3 iunie 2014


Dupa actiunile criminale ale lui Ianukovici care cu certitudine au fost reale si s-au vazut de catre toata lumea acum s-a ajuns iarasi la scene groaznice si devastatoare. In regiunea Lugansk s-au intamplat in ultima vreme niste scene de o violenta iesita din comun.

Ce naiba se intampla in Ucraina? Parca nici nu mai conteaza cine a inceput sau cine este vinovat cand vezi care este rezultatul acestor lupte. Cine sunt luptatorii misteriosi cu fetele acoperite de cagule din ambele tabere? S-au platit intr-adevar de catre ambele tabere mercenari, ucigasi profesionisti?

Chiar daca nu intelegi limba aceste imagini sunt devastatoare si ravasitoare. Nu cred ca putem macar intelege nici macar o farama din sentimentele pe care le traiesc acesti oameni in acele momente de groaza si de haos.


E trist sa vezi cum mari orase, semne ale civilizatiei de altfel, se transforma in campuri de batalie, in zone de razboi, in macelarii de oameni. Omul a evoluat dar umanitatea se pare ca nu.


Traim vremuri tulburi pe care le-au apucat pana acum doar bunicii si strabunicii nostri. Cel mai trist este ca aceste lucruri se intampla langa granitele Romaniei.
Speram sincer din tot sufeltul ca printre victimele acestui conflict sa nu se afle si romani deoarece poate putini stiu dar exista in estul Ucrainei, chiar si in aceste zone de conflict mici comunitati cu origini romanesti.
Sunt de felicitat propunerile legislative atat a politicienilor din Republica Moldova cat si a celor din Romania impotriva actiunilor secesioniste, separatiste si extremiste. Un exemplu elocvent pentru care aceste propuneri legislative sunt foarte bune este situatia actuala din Ucraina.

Iata de ce este important ca o tara sa aiba o legislatie impotriva manifestarilor separatiste. Din pacate Rusia a deschis o cutie a Pandorei si a scos la iveala o problema care s-ar putea intoarce pana si impotriva ei ca un bumerang fiind stiuta tendintele separatiste ale multor republici care fac parte din Federatia Rusa.
0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii