luni, 2 iunie 2014


In contextual actual geopolitic din preajma Romaniei, cand tara noastra si asa este supusa unei presiuni extraordinare atat externe cat si interne, este imperativ necesara o lege impotriva tendintelor secesioniste si separatiste care s-au dovedit a avea un impact tragic in evenimentele recente din Ucraina.

La Parlament s-a depus un proiect legislativ pentru o lege care interzice autonomia teritoriala. Propunerea legislativa a fost initiata de deputatul PSD Bogdan Diaconu si prevede asa cum a spus si initatorul ei intr-o conferinte de presa :  “este interzis orice fel de demers sub formă de mitinguri, manifestaţii publice, dezbateri, iniţiative politice sau civice prin care este susţinută autonomia teritorială sau orice fel de secesionism şi este interzisă afişarea de steaguri, simboluri, însemne, pancarte, bannere sau afişe, indiferent de împrejurare şi circumstanţe, prin care este susţinută autonomia teritorială sau orice fel de secesionism“.

Pedeapsa pentru incalcarea acestei legi este inchisoarea de la 1 la 5 ani.În campania electorală pentru alegerile europarlamentare, Iuliu Winkler, din partea UDMR, a făcut apologia evenimentelor sângeroase de la Târgu Mureş din 1990, afirmând că “atunci a început drumul spre autonomia maghiarilor”.

A devenit clar pentru toata Europa ca Rusia finanteaza unele miscari secesioniste si extremiste din mai multe tari europene cu scopul de destabiliza Uniunea Europeana si unitatea si solidaritatea tarilor ce fac parte din uniune.

Astfel miscarile extremiste maghiare sunt un pericol pentru securitatea nationala a Romaniei si vor fi pedepsite orice forme de manifestari cu tenta extremista, sovinista, iredentista sau secesionista.

O lege similara a fost propusa si in Republica Moldova pentru a preveni si preintampina eventuale miscarie separatiste sau secesioniste.

Surse:

http://activenews.ro/la-parlament-s-depus-o-lege-prin-care-se-interzice-autonomia-teritoriala-ce-risca-udmr-ul_1840453.html

http://glasul-moldovei.blogspot.com/2014/05/pedepse-dure-pentru-incitare-la.html

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii